:-)

"Daj každému dňu šancu, aby sa stal najkrajším dňom Tvojho života".(M.Twain)



18 júla 2021

Bielková oriešková roláda bez múky

Vitajte!

Neviem ako u vás, ale u nás sa prehnala riadna búrka, miestami nebolo vôbec vidieť (boli sme na ceste domov ), zatiaľ mi napršalo do dvoch izieb...

Dnes vás pozvem na roládu, práve ju degustujeme ☺ kým ešte je. Je to rýchly, nenáročný a vynikajúci gluten free recept a chutí nielen mne...

BIELKOVÁ ORIEŠKOVÁ ROLÁDA 

Potrebujeme:

140g bielkov (cca 5 bielkov)

100g práškového cukru

50g mletých mandlí

40g mletých vlašských orechov (alebo lieskovcov)


Na dokončenie:

domáci marhuľový džem, šľahačka, stužovač šľahačky, horká čokoláda


POSTUP:

Bielky najskôr pomaly šľaháme mixérom do peny, potom na vyšších obrátkach sypeme cukor a šľaháme do hustej, lesklej peny. Následne len ručne zamiešame zmes orechov. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie (nie úplne na celý plech, cesto by bolo veľmi tenké) a pri 200C pečieme cca 10-12 minút.


Čistú utierku posypeme práškovým cukrom a upečenú roládu naň vyklopíme a necháme vychladnúť. Až potom stiahneme papier na pečenie, pôjde to ľahko.

Naplníme džemom, vyšľahanou šľahačkou a opatrne zrolujeme. Vrch ozdobíme čokoládou a necháme aspoň 1 hodinu odležať v chladničke.

Prajem dobrú chuť! Roláda je vynikajúca ❤❤❤ 



Prajem peknú nedeľu!

A.

24 komentárov:

  1. Hmmm😉to vypadá moc dobře))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vyzerá super, niekedy v zime vyskúšam. U nás v lete takéto zákusky nemajú úspech :-)
    Pekný týždeň želám♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, u nás maj´u úspech celoročne 😉
      Krásne dni a nadchádzajúci víkend ☀️☀️☀️

      Odstrániť
  3. Adinko, peču jí velmi podobně, jen krém dělám kombinaci šlehačky a mascarpone.
    Chutná opravdu všem!
    Měj hezké dny, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je tiež skvelá kombinácia 👍
      Niekedy vyskúšam, mňam.
      Pekné dni 🦋

      Odstrániť
  4. Wygląda fantastycznie a smakuje pewnie jeszcze lepiej!
    Robię coś podobnego, tylko nie zwijam a przekładam bitą śmietaną:) Na pewno spróbuję zrobić tak jak pokazałaś:)
    Pozdrawiam gorąco!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mňam, roláda vypadá luxusně a je super, že je vhodná i pro celiaky :)

    WantBeFitM

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak, nie je problém napiecť, ale napiecť bezlepkovo a chutne je už " vyššia trieda". ☀️🍒🦋

      Odstrániť
  6. Adi, roláda je jedna z mála bezlepkových věcí, co se mi daří...Jinak nic moc, i když peču celý život hodně a bez problémů, prostě ten lepek tam chybí. Bezlepkovou roláda peču pro naši Jani s kakaem, tak příště zkusím Tvoji. Jak jsi se mě ptala, co jsem začala vyšívat, tak obraz - abecedu krížkovým stehem. Měj hezké léto. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Leni.
      Podobne ako Ty, pečiem roky a upečiem čokoľvek, ale bezlepkovo iba tri roky a nefunguje tam ten princíp, že zamením pšeničnú múku za bezlepkovú...
      Verím, že roláda zožne úspech, u nás chutí všetkým 😉
      Pekné dni a rada nakuknem k Tebe na výšivku 🍒

      Odstrániť
  7. Wygląda smacznie i na pewno ten przepis przyda się wszystkim nie tylko osobom nie tolerującym gluten.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Wygląda wspaniale. A do tego zdrowa:)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Vyzerá neskutočne dobre! Hneď by som ochutnala :)

    Petra z FRENCHSTYLE | Sleduj ma aj na Instagrame

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Roláda je už na pohled lákavá, ráda jsem pekla rolády, ale naštěstí nemusím bezlepkové, ale vím, co to obnáší. Kaloricky je to stejné jako s moukou? ☺

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Ďakujem :-)
    V tejto našťastie nie je žiadna múka, takže je OK, ale čo sa týka bezlepkových jedál, väčšina je na báze kukurice a škrobov a z tých sa veru priberá... ostatné múky sú dobré, len v potravinách v menšom zastúpení.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Mňam, to vypadá na dokonalý dezert! :)

    OdpovedaťOdstrániť