:-)

"Daj každému dňu šancu, aby sa stal najkrajším dňom Tvojho života".(M.Twain)



23 októbra 2020

Gaštanové jazýčky

 Vitajte!

Včera sme mali doma "obrovskú chuť" na niečo sladké a dobré.... a z gaštanov a keďže gaštanové jazýčky máme radi, padla voľba na ne. Recept je môj, rokmi overený, nenáročný na čas i suroviny. Spolu s tuhnutím zákusok môžete podávať do hodinky ☺


GAŠTANOVÉ JAZÝČKY


Potrebujeme:

250g gaštanového pyré

20g zmäknutého masla

50g vlašských orechov

50g detských piškót

1PL práškového cukru

1KL rumu (alebo rumovej arómy)

A na záver 200g čokolády (ja som použila 82%)

1PL tuku


POSTUP:

Orechy, cukor a piškóty spolu zmixujeme na prášok, následne pridáme pyré, rum a maslo a vypracujeme stredne pevnú hmotu, z ktorej tvoríme jazýčky. 


Mne vyšlo 6 kusov o váhe 65g. 


Cesto nemusí odstáť, hneď máčame v čokoláde a necháme na chladnom mieste stuhnúť. 


Podávame s kopčekom šľahačky. Prajem dobrú chuť!




Kubko bol prvý ochutnávač, síce sa vyjadril, že je to málo sladké, ale o chvíľku si pridal ďalší kúsok 😘

Prajem vám krásny víkend! My sa dnes na obed chystáme celá rodinka dať sa očkovať proti chrípke. Ja sa dávam už niekoľko rokov, pre mojich chlapov to bude premiéra... Dnešný rok sú nedostatkovým tovarom :-)

A.