:-)

"Daj každému dňu šancu, aby sa stal najkrajším dňom Tvojho života".(M.Twain)



12 augusta 2021

Po roku opäť Orava

Vitajte!

Dnes vám ukážem našu dovolenku zo Západných Tatier, presnejšie Oravy, kam chodíme v rovnakom čase už veľa rokov :-) a stále sme ubytovaný na tom istom mieste. Ešte z minulého roka sme mali zaplatený zájazd do Turecka, ale rozhodli sme sa tento rok za hranice nevycestovať, nakoľko sa nám to nezdalo bezpečné a vhodné. 



Stromov  ubúda, niektoré miesta sú po ťažbe zarastené iba burinou a zvyškami haluzí... :-(


Ale nájdu sa aj pekné miesta, ako napríklad na našom výstupe Salatín (1790 mnm). Časť sme sa vyviezli lanovkou, zvyšok sme museli vyšľapať sami 😌




Počas dovolenky nám viac pršalo ako svietilo slnko, ale i tak sme si oddýchli a boli často v lese. Ani si nepamätám, kedy nám naposledy takto v kuse pršalo a bolo zima. 

Rástli rôzne huby...


Alexík strážil hlavne na chatke (bolo to s ním niektoré dni dosť zlé) a my sme každý deň priniesli takéto krásne úlovky, hlavne moji dvaja chlapi ❤❤❤ A tak sme aj veľa sušili :-) a degustovali.






Nazbierali sme čučoriedky, časť aj kúpili, aj brusnice sa nám podarilo zohnať. A cestou domov aj ovčie výrobky. Tu sú výsledky mojej práce po návrate, teda len malá ukážka :-)





Kubko si po prvýkrát vyskúšal aj lezeckú dráhu a na druhý deň pre veľký úspech opäť.


A od príchodu len periem, zaváram, vybaľujem... Škoda, že nám tento rok nevyšlo stretko s blogerkou Dankou, tak snáď na budúci rok.

Po večeroch som aj trochu čítala, Psia duša je skvelá kniha, milujem aj filmové spracovanie 1 a 2. Ešte mám pred sebou cca 140 strán.

A ako dovolenkujete vy?
Pekný deň,
A.