:-)

"Daj každému dňu šancu, aby sa stal najkrajším dňom Tvojho života".(M.Twain)



01 februára 2016

Darčeky a cheesecake

V sobotu sme boli pozvaní na oslavu babkyných (svokryných) narodenín, tak okrem iných sme pár darčekov s Kubinkom vytvorili sami :-)
Prvý je vankúšik s Kubkovými otlačkami a aby tá obliečka nebola taká prázdna, Kubko na ňu nakreslil to, čo najradšej kreslí...všetko to boli farby na textil, po uschnutí som dielko už len vyžehlila.
No a ešte sme spolu urobili mandarínkový cheesecake, a veru, lepší som už dávno nejedla a to som ich už niekoľko urobila. Takže ponúkam aj recept a fotky.
Ďakujem za Vášu návštevu a každý komentár.
A.

MANDARÍNKOVÝ CHEESECAKE 

Korpus:
280g maslových sušienok 
80g roztopeného masla 

Plnka:
1 roztierateľný tvaroh 
80g kryštálového cukru 
3 celé vajcia 
kôra z citróna a pomaranča 
2 konzervy mandarínok 
1 číra alebo žltá želatína (na 500ml tekutiny) 

POSTUP:
Rúru predhreme na 150C. Sušienky rozdrobíme a zmiešame s maslom. Hmotu natlačíme na dno a boky otváracej formy a odložíme stuhnúť do chladničky. 
Tvaroh rozšľaháme s cukrom. Po jednom do zmesi zapracujeme vajcia. Hladkú hmotu vylejeme na korpus a dáme na hodinu piecť do rúry. Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť. 
Mandarínky scedíme a šťavu zlejeme do misky, podľa chuti pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy a pripravíme želatínu podľa návodu na obale. Mandarínky poukladáme na vrch koláča a polejeme vlažnou želatínou a dáme stuhnúť.
Prajem dobrú chuť!