:-)

"Daj každému dňu šancu, aby sa stal najkrajším dňom Tvojho života".(M.Twain)



14 marca 2022

Fánky (bezlepkové)

Vitajte ❤!

Milujem fánky, napriek tomu ich pripravujem tak dva-tri krát do roka. A ani neviem prečo... sú jednoduché na prípravu a pritom tak vynikajúce :-) Máte radi fánky???

Chuťovo sú oveľa lepšie, ako pripravené z klasickej pšeničnej múky (kedysi som celiakiu nemala) a chutia aj mojim chlapom. Robím ich asi tri roky, tieto sú zo včera ☺☺☺


TVAROHOVÉ FÁNKY (cca 19 ks)

Potrebujeme:

1 tvaroh (akýkoľvek)

250g bezlepkovej múky Jizerka

30g rozpusteného masla

30ml mlieka

2PL rumu

1KL prášku do pečiva

trochu citrónovej kôry

olej na vysmážanie

práškový cukor na obalenie


POSTUP:

Všetky suroviny premiešame najskôr ručným mixérom a následne rukou do kompaktnej hmoty. Cesto necháme 10 minút oddýchnuť.


Následne ho vyvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a vykrajujem štvorce (alebo aký tvar chcete), do každého štvorca urobíme šikmý zárez. Vysmážame v hlbšej panvici na rozpálenom oleji z každej strany do zlatista. Fánky dostanú "pehy". Necháme osušiť na papierovom obrúsku od prebytočného tuku a obalíme ich v práškovom cukre. 

U nás sa podávajú s domácim jahodovým džemom. Sú vynikajúce i na druhý deň, stačí ich len krátko ohriať v mikrovlnnej rúre a nie sú vôbec mastné.

Dobrú chuť!





vo vnútri sú krásne bubliny

Cez víkend sme si zašli do Bratislavy do farmárskej tržnice na čerstvé ryby, thajskú polievku a iné drobnosti (bezlepková múka, kukuričná múka a karamelová kaša na váhu, tapiokové perly na puding a čerstvý ananásový džús).

 
A aký ste mali vákend vy? Do lesa sme sa nedostali, manžel má zapálený stehenný kĺb...
Majte krásny týždeň!
A.