:-)

"Daj každému dňu šancu, aby sa stal najkrajším dňom Tvojho života".(M.Twain)



14 novembra 2019

Jesenná "halloweenská" bábovka

Tekvicová bábovka

Pekný deň milé bloggerky!
Opäť bábovkujem. (Mňa to proste fakt baví...)
Piekla som ju cez víkend a išla na faru v rámci akcie "sadenie stromov", ktorá bola hneď po nedeľnej omši.  :) 

Chutila nielen mne, tak ak máte radi nezvyčajné kombinácie, určite vám ju odporúčam. Rada si recepty vymýšľam a upravujem.

TEKVICOVÁ BÁBOVKA

Potrebujeme:

150g kryštálového cukru
3 vajcia
240ml repkového oleja
1PL citrónovej šťavy
370g pyré z tekvice (maslová tekvica cca 1kg)
3KL prášku do pečiva
1KL mletej škorice
1PL perníkového korenia
1,5 KL sušeného zázvoru
štipka mletého muškátového orieška
štipka soli
hrsť nasekaných vlašských orechov
hrsť nasekanej horkej čokolády

POSTUP:

Najskôr si pripravíme tekvicové pyré. Tekvicu ošúpeme, zbavíme jadierok, nakrájame na mesiačiky a vložíme na plech pokrytý papierom na pečenie, jemne polejeme olivovým olejom a pri 180C pečieme do zmäknutia cca 30 minút. Ešte horúcu tekvicu rozmixujeme spolu s trochou vody na hustú kašu.

Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme olej, citrónovú šťavu, soľ a korenie. Nakoniec preosejeme múku s práškom do pečiva a už len ručne zamiešame, na záver pridáme tekvicové pyré, orechy a čokoládu. Cesto vylejeme do vopred vymastenej a kokosom vysypanej bábovkovej formy a pečieme pri 200C 10 minút, potom znížime teplotu na 180C a pečieme cca 50 minút, je potrebné urobiť test špajdľou, ak sa nelepí, je hotová. Necháme 15 minút chladnúť vo forme a následne vyklopíme na tanier a ľubovoľne dozdobíme, alebo len pocukrujeme. Ja som ju poliala horkou 80% čokoládou a posypala praženými tekvicovými semienkami a sekanými orechami.
Prajem dobrú chuť!








Dnes ochutnávam tieto  sušienkokrovky zo Škótska, sú vynikajúce a dokonca bezlepkové... mňam a ďakujem za ne p. Andrejke :-) 


Prajem vám pekný a úspešný deň,
A.