:-)

"Daj každému dňu šancu, aby sa stal najkrajším dňom Tvojho života".(M.Twain)



26 októbra 2020

Jeseň a imunita

Ahojky,

prajem  pekný pondelkový deň  a vítam vás pri recenzii "nepečeného a nevyšívaného" príspevku, ktorý vznikol na základe milej ponuky. Oslovila ma sieť lekární, ktorú pravidelne navštevujem, občas teda objednávam i online, aby som otestovala výrobky na podporu imunity. Vybrala som tie, ktoré poznám a som im verná ☺ Ďakujem.

Práve v tomto jesennom, sychravom a aj upršanom "covidovom" období by sme sa o seba mali viac starať a posilovať si imunitu, aby sme boli čo najviac oddolní. Jesť veľa ovocia a zeleniny, to nám je jasné, ale aspoň ja osobne nikdy to povestné "päť kusov denne" nedám a tak si imunitu posilňujem aj inak. Už takmer rok denne užívam Vitamín C (Kyselinu askorbovú) a mám pocit, že mi pomáha a cítim sa fit. Užívam ju v práškovej forme. Nemám rada tobolky, ba ani cumlacie tablety, proste preferujem prášok a tým si ochutím nápoj, väčšinou pohár džúsu. 


Nepostrehla som, že by bol účinok od rôznych výrobcov iný. U mňa je hlavné kritérium, aby neobsahoval glutén, teda lepok.

Druhý produkt, ktorý som si vybrala, slúži na podporu správneho fungovania imunitného systému, ale i na podporu detskej imunity.  Možno ho užívať od 3 rokov,  s Kubkom ho užívame vždy na jar a jeseň. Kedysi dávno mi ho poradila jedna pani doktorka, lebo pomáha aj na afty v ústach... 

Je to produkt na posilnenie imunity, znižuje vyčerpanie a únavu a zachováva zdravé sliznice v čreve, obsahuje komplex B vitamínov a živé črevné baktérie. Má príjemnú a zaujímavú nasládlu chuť a nám teda chutí. V prípade môjho syna okrem posilovania imunity podporuje aj zvýšenú chuť do jedla (čo je len dobre). U mňa som si podobný účinok nevšimla, mne chutí jesť stále ☺ Užívame ho ráno, Kubko sa naň vyslovene teší. Jediné, čo by som týmto malým fľaštičkám vytkla je ich otváranie, z tohto balenia som sama neotvorila ani jedno, musel mi pomáhať manžel :-( Ani tento výrobok neobsahuje glutén a laktózu, čo je fajn.


A aby to nebolo len o výživových doplnkoch, nedám dopustiť ani na tanier poriadneho, domáceho vývaru 👍 ten zahreje a pomôže vždy.

A tiež Hliva ustricová, toto je náš prvý úlovok túto jeseň, konečne rastie :-).

Majte sa krásne a hlavne buďte zdraví!

A.