:-)

"Daj každému dňu šancu, aby sa stal najkrajším dňom Tvojho života".(M.Twain)



20 novembra 2018

Vaječný likér na Vianoce :-)

Vitajte!
Ďakujem za všetky milé komentáre, ktoré ste mi zanechali.

Priznám sa, každý rok musím urobiť domáci vaječný likér, mám svoj osvedčený recept, ale občas vyskúšam aj iný, niečim nový a zaujímavý...  Tie z obchodu sú podľa mňa nepožívateľné a nechutia mi :-(
Včera som jeden objavila a keďže tento vaječný likér musí zrieť minimálne 3 týždne  a čím dlhšie, tým lepšie, rozhodla som sa ho dnes pripraviť. 
Vajíčka, ani smotana sa vraj nepokazia, rozložením sa chuť jednotlivých ingrediencií spojí do jednej  finálnej a nezabudnuteľnej chute. Likér zhustne, zožltne a dospeje.
Inak recept som našla u skvelej Florentíny  :-) Upravila som však pomer cukru, nebolo to vôbec sladké...


VAJEČNÝ LIKÉR


Potrebujeme:

3 žĺtka
2 vanilkové cukry / nie vanilínové/
100 g práškového cukru
250ml šľahačkovej smotany
320ml whisky/rumu

POSTUP:

1. Pripravíme si sklenenú fľašu, ktorú dobre umyjeme a do čistej nalejeme vriacu vodu, necháme desať minút stáť. To isté urobíme s viečkom. Vodu vylejeme, fľašu necháme odkvapkať a vychladnúť.

2. Žĺtky rozmiešame s cukrom pomocou ručnej metličky na hladkú kašu. Prilejeme smotanu a alkohol, krátko zamiešame a prelejeme do pripravenej fľaše. Dobre uzavrieme a uložíme do chladničky minimálne na tri týždne /čím dlhšie, tým lepšie/.

3. A tešíme na príchod Vianoc a degustáciu 👍 



A máme hotovo.




Pred pár dňami mi dorazila nová výšivka, keďže milujem bulldogy, bola to srdcovka. 
Už sa teším na vyšívanie, ale asi si to nechám na vianočný čas.





Prajem vám krásny deň!
A.