Vitajte!
Neviem ako u vás, ale u nás sa prehnala riadna búrka, miestami nebolo vôbec vidieť (boli sme na ceste domov ), zatiaľ mi napršalo do dvoch izieb...
Dnes vás pozvem na roládu, práve ju degustujeme ☺ kým ešte je. Je to rýchly, nenáročný a vynikajúci gluten free recept a chutí nielen mne...
BIELKOVÁ ORIEŠKOVÁ ROLÁDA
Potrebujeme:
140g bielkov (cca 5 bielkov)
100g práškového cukru
50g mletých mandlí
40g mletých vlašských orechov (alebo lieskovcov)
Na dokončenie:
domáci marhuľový džem, šľahačka, stužovač šľahačky, horká čokoláda
POSTUP:
Bielky najskôr pomaly šľaháme mixérom do peny, potom na vyšších obrátkach sypeme cukor a šľaháme do hustej, lesklej peny. Následne len ručne zamiešame zmes orechov. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie (nie úplne na celý plech, cesto by bolo veľmi tenké) a pri 200C pečieme cca 10-12 minút.
Čistú utierku posypeme práškovým cukrom a upečenú roládu naň vyklopíme a necháme vychladnúť. Až potom stiahneme papier na pečenie, pôjde to ľahko.
Naplníme džemom, vyšľahanou šľahačkou a opatrne zrolujeme. Vrch ozdobíme čokoládou a necháme aspoň 1 hodinu odležať v chladničke.
Prajem dobrú chuť! Roláda je vynikajúca ❤❤❤
Prajem peknú nedeľu!
A.
Hmmm😉to vypadá moc dobře))
OdpovedaťOdstrániť💋💋💋
OdstrániťVyzerá super, niekedy v zime vyskúšam. U nás v lete takéto zákusky nemajú úspech :-)
OdpovedaťOdstrániťPekný týždeň želám♥
Ďakujem, u nás maj´u úspech celoročne 😉
OdstrániťKrásne dni a nadchádzajúci víkend ☀️☀️☀️
Adinko, peču jí velmi podobně, jen krém dělám kombinaci šlehačky a mascarpone.
OdpovedaťOdstrániťChutná opravdu všem!
Měj hezké dny, Helena
To je tiež skvelá kombinácia 👍
OdstrániťNiekedy vyskúšam, mňam.
Pekné dni 🦋
Wygląda fantastycznie a smakuje pewnie jeszcze lepiej!
OdpovedaťOdstrániťRobię coś podobnego, tylko nie zwijam a przekładam bitą śmietaną:) Na pewno spróbuję zrobić tak jak pokazałaś:)
Pozdrawiam gorąco!
Ďakujem krásne 🍒❤️🦋
OdstrániťMňam, roláda vypadá luxusně a je super, že je vhodná i pro celiaky :)
OdpovedaťOdstrániťWantBeFitM
Presne tak, nie je problém napiecť, ale napiecť bezlepkovo a chutne je už " vyššia trieda". ☀️🍒🦋
OdstrániťAdi, roláda je jedna z mála bezlepkových věcí, co se mi daří...Jinak nic moc, i když peču celý život hodně a bez problémů, prostě ten lepek tam chybí. Bezlepkovou roláda peču pro naši Jani s kakaem, tak příště zkusím Tvoji. Jak jsi se mě ptala, co jsem začala vyšívat, tak obraz - abecedu krížkovým stehem. Měj hezké léto. Zdraví Lenka
OdpovedaťOdstrániťwww.babilenka.cz
Ďakujem Leni.
OdstrániťPodobne ako Ty, pečiem roky a upečiem čokoľvek, ale bezlepkovo iba tri roky a nefunguje tam ten princíp, že zamením pšeničnú múku za bezlepkovú...
Verím, že roláda zožne úspech, u nás chutí všetkým 😉
Pekné dni a rada nakuknem k Tebe na výšivku 🍒
Wygląda smacznie i na pewno ten przepis przyda się wszystkim nie tylko osobom nie tolerującym gluten.
OdpovedaťOdstrániťĎakujem 🍒💋🌹
OdstrániťWygląda wspaniale. A do tego zdrowa:)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem 🌹
OdstrániťSuper vydarená roláda, vyzerá veľmi chutne :)
OdpovedaťOdstrániťWhat A Fancy World
Ďakujem, aj bola 😉
OdstrániťVyzerá neskutočne dobre! Hneď by som ochutnala :)
OdpovedaťOdstrániťPetra z FRENCHSTYLE | Sleduj ma aj na Instagrame ♥
Ďakujem Peti, rada by som Ťa ponúkla :)
OdstrániťRoláda je už na pohled lákavá, ráda jsem pekla rolády, ale naštěstí nemusím bezlepkové, ale vím, co to obnáší. Kaloricky je to stejné jako s moukou? ☺
OdpovedaťOdstrániťĎakujem :-)
OdpovedaťOdstrániťV tejto našťastie nie je žiadna múka, takže je OK, ale čo sa týka bezlepkových jedál, väčšina je na báze kukurice a škrobov a z tých sa veru priberá... ostatné múky sú dobré, len v potravinách v menšom zastúpení.
Mňam, to vypadá na dokonalý dezert! :)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem, bol výborný 🙃🙃🙃
Odstrániť