Včera sa v škôlke môjho syna konala akcia: "Vyrezávanie tekvičiek".
Každý rodič priniesol jednu tekvicu a išlo sa na to :-)
No a kto chcel, priniesol i malé občerstvenie, u mňa to tento rok vyhrali tekvicové muffiny. Sú naozaj dobré a nevšedné a majú krásnu sýto žlto-oranžovú farbu. Pre veľký úspech som ich musela piecť i dnes.
Gestern hat mein Sohn eine Aktion im Kindergarten: "Kürbis schnitzen fuer Halloween".
Jeder Eltern bringte einer Kürbis...
Und ich habe diese Muffins gebäckt, sie haben großer Erfolg, auch die Glutenfreie Version für mich :-)
A tu je recept:
TEKVICOVÉ MUFFINY
Budeme potrebovať:
- 250 g tekvicového pyré
- 1 vajce
- 3 PL mlieka
- 60 g rozpusteného masla
- 150 g kondenzovaného sladeného
mlieka
- 170 g hladkej múky (alebo
pohánkovej)
- 40 g trstinového cukru
- 2 KL prášku do pečiva
- 1 KL škorice
- 1 KL perníkového korenia
Poleva:
50 g horkej čokolády
1 KL kokosového oleja
POSTUP:
V
jednej miske si vymiešame vajce, mlieko, kondenzované mlieko a tekvicové pyré. Nakoniec
primiešame maslo.
V
druhej mise zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva, škoricu, korenie.
Tekuté
suroviny nalejeme na suché a ručnou metličkou poriadne vymiešame na hladké
cesto. Ak je príliš husté, môže sa zriediť mliekom.
Rúru
zapneme na 190°C, košíčky na muffiny naplníme do 3/4 cestom a dáme piecť na cca
25 minút. Urobíme test špajdľou. Muffiny necháme mierne vychladnúť a dozdobíme.
„Tekvicové pyré“ – tekvicu hokaido umyjeme, nakrájame na mesiačiky, vnútro vydlabeme
a tekvicu rozložíme na plech, na ktorom je papier na pečenie. Na každý
kúsok dáme maslo a pečieme cca 50minút pri 200 °C do zmäknutia. Mäkkú
tekvicu spolu s vodou rozmixujeme na husté pyré.
 |
Mini muffiny |
|
|
|
|
|
|
 |
pre pani učiteľky :) /
für die Lehrerinnen |
|
 |
Bezlepkové muffiny / Glutenfreie Muffins |
A tu je pár fotiek z akcie:
Ein paar Actionfotos:
Ďakujem za Vaše milé komentáre a návštevy.
Srdečne na svojom blogu vítam Véronique Rose a Ana Kreb.
Ganz liebe Grüsse zu Euch!
Eure Aďka