:-)

"Daj každému dňu šancu, aby sa stal najkrajším dňom Tvojho života".(M.Twain)



12 januára 2020

Malá jogurtová bábovka

Vitajte!

Máme tu nedeľu a nám sa žiadalo niečo sladké a tak voľba padla na bábovku. Milujem bábovky a rada ich pečiem. 
V obchode som neoddolala novej forme na bábovku, ale v polovičnej verzii, ktorá je taká roztomilá, celá čierna... spolu s ružovou mi už zdobí kuchyňu 💟
Recept je to nenáročný na čas i suroviny a chuť je vynikajúca. Budem rada, ak ju vyskúšate a dáte mi spätnú väzbu.


MALÁ JOGURTOVÁ BÁBOVKA

Potrebujeme:

2 vajcia
štipka soli
100g hnedého cukru
1 vanilkový cukor
100ml rastlinného oleja
100ml bieleho hustejšieho jogurtu 
150g polohrubej múky
1/2 prášku do pečiva 
trochu citrónovej kôry

POSTUP:

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom a soľou do hustej nadýchanej peny, pomaly prilejeme olej a jogurt a citrónovú kôru.
Na záver pomaly zašľaháme múku s práškom do pečiva.
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou (u mňa kokosom) vysypanej formy a dáme piecť. Ja som ešte malú časť cesta vymiešala s mletou škoricou a naliala na vrch bábovky.
Pečieme 10 minút pri 190C a ďalších cca 35 minút pri 180C. Ak máte veľkú formu, odporúčam zdvojiť dávku cesta.
Dobrú chuť!





Tmavý spodok je škoricové cesto :-)

Piekla som ju dnes podvečer a už nie je. My sme si ju doma ešte "vylepšili" šípkovým džemom, ktorý som robila minulý víkend, za výdatnej pomoci môjho mužíčka :-) a ochutnávača Kubka...

BIO šípkový džem

BIO šípkový sirup za studena s medom
Dnes som odstrojila stromček, aj vianočnú výzdobu a celkom mi tie svetielka chýbajú. Ale vonku sme si svetielka ešte nechali.
Majte ešte pekný večer,
A.

11 komentárov:

  1. Adinko, taky už máme malé a větší formy. ty malé, když jsme přes týden sami úplně stačí :o) Bábovka vypadá skvěle a šípkový džem, to je hodně práce, ale ta chuť...
    Měj hezké dny, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Helenka :-)
      Tak my sme 2 1/2 a tiež nám stačí aj malá bábovka.
      Šípkový džem je u nás tradícia, varíme ho každý rok a väčšinou 1.1., tento rok až na Troch kráľov :-) kedysi sme každú šípku očistili zvlášť a to bola práca aj na 8 hodín... ale už máme svoje grify. Ale musím povedať, že je "vydarený ročník".
      Pekné dni aj Tebe, pá

      Odstrániť
  2. Ja mám veľkú formu na bábovku :-)
    Šípkový džem zbožňujem a ten recept na sirup by si veru mohla niekedy zverejniť.
    Príjemný týždeň♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, aj Tebe pekné dni ♥
      P.s.: recept na sirup môžem niekedy vložiť, i keď mne chutí neriedený, lebo nie je veľmi sladký :-)

      Odstrániť
  3. Lubię domowe ciasta i przetwory , twoje wygląda pysznie. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Taky mám ráda bábovku a peču ji v klasické formě, té velké a i tak je během chvilky pryč. My jsme hodně na kakao, čokoládu apod., takže se bez těchto ingrediencí bábovka u nás neobejde. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jasné, klasika je klasika :-) Ja zjem akúkoľvek, môj muž má najradšej gašanovú... a Kubko, ten je po mne :-)))

      Odstrániť
  5. Pyszne rzeczy tu widzę u Ciebie Ad'ko...teraz mi tu ślinka cieknie przed monitorem😁😉
    Uściski serdeczne zasyłam😘
    Kasia

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Thanks Kasia for a nice comment, the cake was excellent 😘
      Hugs

      Odstrániť
  6. Tak báboky sa človek asi nikdy nepreje. Milujem ich na všetky sposoby a vyskušam aj tuto :-)
    Štýl ženy

    OdpovedaťOdstrániť