Srdečne vás vítam!
Ďakujem za všetky komentáre na predchádzajúci príspevok. Srdečne vítam na svojom blogu Nikolku.
Dnes som piekla tento výborný, zdravší variant koláčiku. Verím, že sa inšpirujete 😌
Potrebujeme (na veľkosť plechu 25 x 23):
300g červenej repy (po očistení potrebujeme 250g)
200g horkej čokolády
150g 82% masla
100g hnedého cukru
3 celé vajcia
1KL vanilkového extraktu
štipka soli
100g hladkej múky (preosiatej)
3PL holandského kakaa
Tvarohová plnka:
250g jemného tučného tvarohu vo vaničke
2PL práškového cukru
1 celé vajce
1PL Zlatého klasu
POSTUP:
Plech / zapekaciu misu navlhčíme vodou a vyložíme pokrčeným papierom na pečenie, bude tak pekne držať.
Červenú repu umyjeme a varíme so štipkou soli na cca 30 minút v zakrytom hrnci. Po vychladnutí ju očistíme a vložíme do mixéra spolu s maslom a rozpustenou čokoládou. Rozmixovanú kašu necháme úplne vychladnúť.
V mise vyšľaháme cukor, soľ a vajcia do peny. Následne postupne vlejeme zmes repy a čokolády s maslom, na záver múku s kakaom a vanilkový extrakt.
Zmes vylejeme do formy a uhladíme. Na cesto kladieme kopčeky tvarohovej plnky a vidličkou urobíme mozaiku, viď foto.
Pečieme pri 180°C cca 45 minút (skúška špajdľou to istí :-)) Hotový koláč spoznáte podľa toho, že je celý pevný, ale cesto nie je úplne suché.
Vychladnuté brownies nakrájame na malé kocky, budú sa krásne vynímať na každom stole :-)
Prajem dobrú chuť!
Prajem vám ešte pekný večer a úspešný štart do nového týždňa!
A.
Ďakujem za všetky komentáre na predchádzajúci príspevok. Srdečne vítam na svojom blogu Nikolku.
Dnes som piekla tento výborný, zdravší variant koláčiku. Verím, že sa inšpirujete 😌
Potrebujeme (na veľkosť plechu 25 x 23):
300g červenej repy (po očistení potrebujeme 250g)
200g horkej čokolády
150g 82% masla
100g hnedého cukru
3 celé vajcia
1KL vanilkového extraktu
štipka soli
100g hladkej múky (preosiatej)
3PL holandského kakaa
Tvarohová plnka:
250g jemného tučného tvarohu vo vaničke
2PL práškového cukru
1 celé vajce
1PL Zlatého klasu
POSTUP:
Plech / zapekaciu misu navlhčíme vodou a vyložíme pokrčeným papierom na pečenie, bude tak pekne držať.
Červenú repu umyjeme a varíme so štipkou soli na cca 30 minút v zakrytom hrnci. Po vychladnutí ju očistíme a vložíme do mixéra spolu s maslom a rozpustenou čokoládou. Rozmixovanú kašu necháme úplne vychladnúť.
V mise vyšľaháme cukor, soľ a vajcia do peny. Následne postupne vlejeme zmes repy a čokolády s maslom, na záver múku s kakaom a vanilkový extrakt.
Zmes vylejeme do formy a uhladíme. Na cesto kladieme kopčeky tvarohovej plnky a vidličkou urobíme mozaiku, viď foto.
Pečieme pri 180°C cca 45 minút (skúška špajdľou to istí :-)) Hotový koláč spoznáte podľa toho, že je celý pevný, ale cesto nie je úplne suché.
Vychladnuté brownies nakrájame na malé kocky, budú sa krásne vynímať na každom stole :-)
Prajem dobrú chuť!
potrebné suroviny na cesto |
...pred upečením |
výsledok :-) |
A.
Vypadá úžasně! Děkuji za inspiraci, moc ráda ho vyzkouším.
OdpovedaťOdstrániťPřeji hezké dny, Klárka.
Ďakujem a budem rada, keď aj vám bude tak chutiť. Už to surové cesto je na vyjedenie :-)
OdstrániťPekný deň,
A.
Vypadá to luxusně, řepu pěstujeme na zahrádce, tak to určitě vyzkouším :) líbí se mi jak máš u každého článku fotku pejska, je strašně roztomilý :)
OdpovedaťOdstrániťVďaka, verím, že Ti bude chutiť.
OdstrániťNo, Alexík je stále pri mne a rád sa fotí :-)tak preto.
Pá
Veľmi zaujímavý recept. Nič podobné som zatiaľ neskúsila, ale tento koláčik vyzerá veľmi šťavnato a fakt luxusne. A som zvedavá ako chutí cesto z červenej repy.
OdpovedaťOdstrániťMonika,
Odstrániťďakujem.
Mne veľmi chutilo surové cesto, po upečení je tú cviklu trošku cítiť, ale my ju máme radi :-)
A nie je to žiadny suchý koláč, ale brownies...
Pekný deň!
Vay vay vay ♥♥♥♥ It looks so delicious ♥♥♥♥
OdpovedaťOdstrániťNurdan,
Odstrániťthank you ♥
Adinko, koláč vypadá opravdu úžasně! Přiznám se, že ač řepu v kuchyni používám často, vždy jen na slano... Měla bych se posunout!
OdpovedaťOdstrániťDěkuji a moc zdravím! Helena
Helenka moja,
Odstrániťďakujem krásne, od takej kuchárky ako Ty si to cením dvojnásobne.
Ak vám chutí cvikla, verím, že i v tejto verzii ňou nepohrdnete :-)
Pozdravujem, páá
Aďka, vyzerá veľmi lákavo ... rada ho vyskúšam ... Maj sa dobre, pa L.
OdpovedaťOdstrániťĎakuejm Lauri,
Odstrániťdúfam, že i vám doma bude chutiť :-)
Pá
Takiego ciasta to ja jeszcze nie widziałam. Wygląda smacznie, ale nie wiem czy buraczki przypadłyby mi do gustu. Pieska masz uroczego :) Pozdrawiam serdecznie :)
OdpovedaťOdstrániťDziękuję za odwiedziny. Ciasto jest naprawdę smaczne.
OdstrániťI pies Alex jest moją miłością :-)
Miły weekend :)
che bella e che buona questa torta
OdpovedaťOdstrániťGrazie per il bel commento
OdstrániťCiasto wygląda pyszie!
OdpovedaťOdstrániťpysznie!
Odstrániť