❤ VITAJTE!
Včera som pozabudla na februárový príspevok o mojom napredovaní na minuloročnej SAL. Ide mi to pomaly, chýbajú mi priadze a odtiene sú veľmi podobné... sama som zvedavá, kedy obraz dokončím :-)
❤ VITAJTE!
Včera som pozabudla na februárový príspevok o mojom napredovaní na minuloročnej SAL. Ide mi to pomaly, chýbajú mi priadze a odtiene sú veľmi podobné... sama som zvedavá, kedy obraz dokončím :-)
Vitajte!
Na spríjemnenie vám pridávam včerajšie fotografie. Je to naše obľúbené miesto pri Dunaji, kam sa chodíme nielen poprechádzať, ale máme aj svoje "tajné" miesta a keďže sme sa vydali doobeda, nebolo tam takmer ani nohy :-)
Ako prvé sme objavila tri fialky. Krásne voňali.
A budem veriť, že invázia na Ukrajine čoskoro skončí...
❤ Vitajte ❤
Včera bol magický dátum a ja som nestihla vložiť svoj príspevok. Nevadí, tak ho vložím dnes :-)
V poradí druhý nanuk na paličke - snehuliak sa myslím, celkom vydaril. Zatiaľ je bez priehľadnej šnúrky na zavesenie (ešte nedorazila).
Príspevok putuje do CHOINKY u Kasii, ktorej sa pravidelne, každý mesiac zúčastňujem. Práce za mesiac január si môžete pozrieť tu. Moje poradové číslo je 36. Prajem vám príjemné prezeranie.
A malé tornádo :)
Prajem vám pekný deň!
A.
Máme nedeľu a tak si spolu upečieme gaštanový cheescake. Po dlhej dobe som ho opäť piekla minulý týždeň pre svoju svokru k narodeninám :-) Má rada gaštany...
Koláčik je jemný, nadýchaný a hlavne s plnou chuťou gaštanov ☺. Recept je upravený z viacerých receptov a mojich skúseností s cheescekami.
GAŠTANOVÝ CHEESCAKE forma 25cm
Spodok:
250g karamelových sušienok
80g rozpusteného masla
25g gaštanového pyré
Náplň:
475g gaštanového pyré
3 vajcia
250g mascarpone
250g jemného tvarohu
200g kyslej smotany 16%
1KL vanilkového extraktu
štipka soli
1PL kukuričného škrobu
120g kryštálového cukru
2PL rumu
POSTUP:
Sušienky spolu s maslom a gaštanovým pyré rozmixujeme do hladka. Vzniknutú zmes natlačíme na dno a boky formy a vložíme na cca 10 minút do rúry (180C).
Na náplň zmiešame všetky ingrediencie ručným šľahačom na jemný krém a ten vylejeme na predpečený korpus. Pečieme pri 170C cca 60 až 80 minút. Po upečení by sa mal vo forme jemne v strede triasť, vtedy je hotový. Necháme 30 minút v otvorenej rúre chladnúť, následne najlepšie celú noc v chladničke.
po upečení |
TIP: pri pečení cheescake vložte malý hrniec s vriacou vodou na spodok rúry, nepopraská.
Vrch som ozdobila čokoládovou ganáž, strúhanou dvojfarebnou čokoládou a čerstvými čučoriedkami.
Prajem dobrú chuť!
Prajem vám ešte peknú nedeľu!
A.
Vitajte!
Včera som to nestihla, tak dnes vkladám svoj SAL z roku 2021. Zatiaľ stále nie je dokončený, čakám na ďalšiu zásielku DMC muliniek a asi aj pomaly vyšívam...
Snáď to už tento mesiac dám a potom vám ukážem svoj nový SAL 2022.
A.
❤ Vitajte!
Blíži sa koniec mesiaca a tak je načase vám ukázať svoj januárovi príspevok do "opäť" celoročnej zábavy CHOINKA - Vianočný stromček 2022, ktorej sa už tretí rok zúčastňujem u Kasii. Tento rok sa prihlásilo 77 dám, vrátane mňa. Už sa teším na krásne a nápadité výšivky. A verím, že aj vy...
Rozhodla som sa, že si tento rok vyšijem vianočné ozdoby na môj/náš stromček. Lebo... všetko vždy rozdám :-)
Začínam sériou nanukov, teda Míša nanukom. Namiesto vyšitej paličky som dala takú ozajstnú, s nanuku :-) Ozdoba bude visieť na priehľadnom nylone, ktorý som si už objednala, tak zatiaľ je bez. Vyšívala som na klasickú bielu panamu, výšivku som na záver naškrobila, podlepila lepiacim vlizelínom (alebo ako sa tomu hovorí) a ozdobným voskovým papierom.
Počuli ste už o tomto koláčiku? Alebo ho skúšali?
Tento recept som našla na stránkach japonky Ochikeron a video s receptom je k nahliadnutiu tu.
Recept som si upravila prepočtom na väčšiu formu a zámenou čokolády :-)
JAPANESE SOUFFLÉ CHEESCAKE
forma s priemerom 20cm
5 vajec
200g bielej čokolády
1 creme cheese (napr. Goldessa)
štipka soli
POSTUP:
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli (ja som použila jednu bielu a jednu horkú, lebo doma veľmi bielu nejeme) a ešte do horúcej čokolády zamiešame krémový syr a následne žĺtka.
Bielky so stipkou soli vymiešame na pevný sneh a po častiach ho zapracujeme do čokoládovej zmesi. HOTOVO.
Rúru predhrejeme na 170C. Formu vyložíme papierom na pečenie, spodný kruh a boky zvlášť, jemne ho potrieme olejom a naplníme cestom. Párkrát formou s cestom buchneme o stôl, aby vybehli prípadné vzduchové bublinky. Formu dobre obalíme alobalom a vložíme ju inej nádoby, do ktorej nalejeme cca 1/3 vriacej vody. Pečieme 15 minút, následne teplotu stiahneme na 160C a pečieme ešte 30 minút.
Verím, že som vás receptom inšpirovala a niekedy ho vyskúšate.
U nás zožal veľký úspech a nielen u nás ❤ Podávala som ho s horúcim lesným ovocím a šľahačkou.
Majte sa krásne!
A.