:-)

"Daj každému dňu šancu, aby sa stal najkrajším dňom Tvojho života".(M.Twain)



14 októbra 2020

Pita chlieb

 Vitajte!

Dávno som nevložila žiadny recept, tak vám dnes ponúkam recept na pita chlieb, ktorý pripravujem celkom často. Je nenáročný na prípravu a výsledok stojí za to. Náplň nechám už na vás ☺

PITA CHLIEB

Potrebujeme:

400g hladkej múky

3PL bieleho jogurtu

2PL olivového oleja

1KL soli

1KL medu

1/2 kocky čerstvého droždia

125ml mlieka

50ml vody (alebo podľa potreby, každá múka vsiakne iné množstvo vody)


POSTUP:

Do misy nalejeme vlažné mlieko a vodu, med, rozdrobené droždie a zamiešame, následne pridáme olej, jogurt, soľ a múku a vypracujeme polomäkké, trochu lepivé cesto, ktoré však musí byť elastické. Vytvarujeme bochník, pomúčime ho, prikryjeme a necháme kysnúť asi 1 hodinu na teplom mieste.

Po nakysnutí cesto vyklopíme a rozdelíme na 6 rovnakých častí. Tie vytvarujeme do tvaru bochníka a ešte necháme 15 minút podkysnúť.


Vyvaľkáme ich na hrúbku cca 5mm.


Plech vložíme do rúry na strednú mriežku, ktorú zapneme na 250C, a pita chlieb pečieme cca 6-10 minút, v polovičke pečenia ich obraciam.



Necháme vychladnúť a plníme podľa svojej chute. My sme si ich dali s Coleslaw šalátom a pečeným kuracím mäsom 👍👍👍 Takéto "buchtičky" budú aj na druhý deň.
Prajem dobrú chuť!


A tu je môj dnešný pomocník 💙


Na záver malý kvíz: 
"Aké huby sú na fotografiách"??? Nápoveda, jedna z nich je jedlá :-) mali sme z nich večeru. 




U nás už štvrý deň intenzívne prší...
Majte pekný deň!
A.

22 komentárov:

  1. Pita bread recipe looks good. How do you know which mushrooms are safe to eat. hugs

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Thank you very much. We love forests, my husband is also a mycologist :-)
      Hugs

      Odstrániť
  2. Adinko, pita chléb jsem zkoušela, ale neměla jsem ho tak krásně vyfouklý, jako ho máš ty, zkusím tvůj recept. Vypadá perfektně!
    No a tuším, že jste mohli mít třeba řízky z pýchavky.
    Hladím Alexe a tebe moc zdravím, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Helenka,
      potom daj vedieť, ako sa podaril, mne sa vždy podarí :-) len nesmie byť tenší, lebo sa Ti nenafúkne...
      Neuhádla si, nemali sme rezne, ale zeleninovo-syrovú zmes na topinky z Prášnice bradavičnatej, t.j. ten posledný obrázok. Vďaka za tip.
      Ďakujem za Alexka, prajeme krásny víkend,
      A.

      Odstrániť
  3. Apetyczne pity :) Pozdrawiam serdecznie

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ten pita chléb vypadá celkem jednoduše, bych ho mohla také zkusit.

    somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jasné, nič na tom nie je a s kupovaným sa nedá porovnať... je bez éčok.

      Odstrániť
  5. Chleb wygląda bardzo smakowicie!:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Adi, chléb někdy vyzkouším, naplněný vypadá báječně.
    A Alexík je šikovný pomocník. :o)
    Přeji klidné dny. D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Dáši,
      verím, že nesklame. Plniť ho môžeš čímkoľvek, mňam. Ešte vymyslieť bezlepkovú verziu pre mňa ☺
      Pekný víkend

      Odstrániť
  7. Pysznie wygląda ten chlebek, a piesek bardzo fajny:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Adi, ten chleba vypadá moc dobře, díky za recept, ráda ho vyzkouším. No houbičky nepoznám, snad pýchavka?
    Zdravím Alexíka :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Peti za tip,
      po česky je to Pýchavka obecná, si dobrá ☺
      Ďakujem aj za Alexíka, prajeme krásny víkend, pá

      Odstrániť
  9. Vypadá skvěle, recept někdy zkusím! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. to vypadá dobře, já pita chléb nikdy nepekla, ale věřím, že domácí musí chutnat úžasně. houbám moc nerozumím, takže se bojím tipovat:)

    Melissa Hartford blog
    Instagram

    www.melissahartford.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem,
      recept je naozaj jednoduchý a určite ho zvládne každý 😉
      Jedlá je len posledná huba...

      Odstrániť
  11. Pita chlieb vyzerá vynikajúco a ja ho chcem urobiť. Vzhľad fialových a čiernych húb na mňa zapôsobil ..., huby s takým farebným vzhľadom vidím prvýkrát.

    Zdravím z Indonézie.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Chlebki pita są pyszne, ale jeszcze ich nie robiłam... może kiedyś ;)
    Na grzybach to ja się nie znam, więc nie odgadnę zagadki.
    Śliczny hafcik powstaje na Twoim tamborku.
    :)

    OdpovedaťOdstrániť