Vitajte!
Ďakujem za všetky milé komentáre k predchádzajúcemu príspevku, potešili -)
Už dávno som nevložila žiadny recept, tak dnes pridávam koláčik, ktorý nám chutí, je jednoduchý, jemný, rýchly a hlavne bez múky, teda vhodný aj pre mňa :-)
Verzií na tento koláčik je veľa, ja mám osvedčený tento recept a v nedeľu som ho opäť oprášila...
Potrebujeme:
5 veľkých vajec izbovej teploty /zvlášť bielka
100g kryštálového cukru
50g kvalitného kakaa
štipka soli
Náplň:
250ml šľahačkovej smotany
250g jemného tučného tvarohu
1 vanilkový cukor
1 stužovač šľahačky
1PL práškového cukru /alebo podľa chuti
POSTUP:
Je veľmi jednoduchý.
Bielka vyšľaháme so soľou takmer do tuha, postupne zašľaháme cukor, potom po jednom žĺtka a nakoniec preosiate kakao.
Plech vystelieme papierom na pečenie, jemne vymastíme /lepšie sa bude dávať papier dole/ a vylejeme cesto. Pečieme pri 190C cca 10 minút.
Pokiaľ bude cesto chladnúť, pripravíme si náplň.
Smotanu vyšľaháme do tuha aj s cukrom a stužovačom a nakoniec jemne zašľaháme tvaroh. Hotovo.
Z cesta stiahneme papier na pečenie a rozrežeme ho na polovicu. Jednu časť natrieme náplňou a druhou polovicou piškóty priklopíme, dáme stuhnúť do chladničky aspoň na pár hodín a potom...
... dobrú chuť!!!
Verím, že sa máte fajn a užívate si babie leto. Ja som len pár dní po vážnejšej operácii, ale už mi je lepšie :-)
Prajem vám krásny jesenný deň,
A.
Ďakujem za všetky milé komentáre k predchádzajúcemu príspevku, potešili -)
Už dávno som nevložila žiadny recept, tak dnes pridávam koláčik, ktorý nám chutí, je jednoduchý, jemný, rýchly a hlavne bez múky, teda vhodný aj pre mňa :-)
Verzií na tento koláčik je veľa, ja mám osvedčený tento recept a v nedeľu som ho opäť oprášila...
KINDER REZY BEZ MÚKY
Potrebujeme:
5 veľkých vajec izbovej teploty /zvlášť bielka
100g kryštálového cukru
50g kvalitného kakaa
štipka soli
Náplň:
250ml šľahačkovej smotany
250g jemného tučného tvarohu
1 vanilkový cukor
1 stužovač šľahačky
1PL práškového cukru /alebo podľa chuti
POSTUP:
Je veľmi jednoduchý.
Bielka vyšľaháme so soľou takmer do tuha, postupne zašľaháme cukor, potom po jednom žĺtka a nakoniec preosiate kakao.
Plech vystelieme papierom na pečenie, jemne vymastíme /lepšie sa bude dávať papier dole/ a vylejeme cesto. Pečieme pri 190C cca 10 minút.
Pokiaľ bude cesto chladnúť, pripravíme si náplň.
Smotanu vyšľaháme do tuha aj s cukrom a stužovačom a nakoniec jemne zašľaháme tvaroh. Hotovo.
Z cesta stiahneme papier na pečenie a rozrežeme ho na polovicu. Jednu časť natrieme náplňou a druhou polovicou piškóty priklopíme, dáme stuhnúť do chladničky aspoň na pár hodín a potom...
... dobrú chuť!!!
Verím, že sa máte fajn a užívate si babie leto. Ja som len pár dní po vážnejšej operácii, ale už mi je lepšie :-)
Prajem vám krásny jesenný deň,
A.
Adinko, díky za připomenutí, už jsem ho dlouho nepekla!
OdpovedaťOdstrániťPosílám pozdravy, Helena
Ďakujem Helenka,
Odstrániťsnáď bude skoro aj u vás na stole :-)
Maj sa krásne, pá
Aďko, ten děláme taky a je u nás moc oblíbený :)
OdpovedaťOdstrániťMoc zdravím. Petra
Peťka,
Odstrániťaj som si myslela, že bude asi obľúbený aj u iných...
Pozdravujem a prajem pekný večer
Adi, to vypadá moc dobře!
OdpovedaťOdstrániťPřeji Ti hodně zdraví a ať je brzy dobře.
Eli.
Ďakujem Eli :-)
OdstrániťStehov mám plnú pusu :-) kde mi okrem iného aj transplantovali kosť, ale konečne mám dnes znesiteľnú bolesť, to je snáď dobré znamenie...
Krásny večer prajem
Adi, tak to vypadá hodně dobře. Děláš mi chutě. :o)
OdpovedaťOdstrániťPřeji krásné dny. D.
Ďakujem pekne Dáška,
Odstrániťžiaľ, už nie je :-) tak nabudce...
Pekný večer
Tvaroh v koláčiku to ja môžem vždy, takže zapisujem do receptára. Prajem rýchle uzdravenie.
OdpovedaťOdstrániťĎakujem pekne.
OdstrániťUrčite bude chutiť, tá plnka je výborná, jemná...
Pekný deň