... je taliansky chlieb. A určite ho poznáte a máte radi :-) Moja prvá spomienka naň sa viaže z Talianska, v roku 1999.
Je veľa receptov, ten môj je mix viacerých a chutí nám najviac.
POSTUP:
Všetky ingrediencie spolu zmiešame /cesto bude redšie/, potrieme olejom a necháme vykysnúť na teplom mieste. Moje kyslo 1 hodinu a vyzeralo takto:
Z cesta na plechu vystlanom papierom na pečenie potretom olivovým olejom vytvarujeme dve oválne placky. Tie potrieme zmesou prelisovaného cesnaku a oleja a prstom vytvoríme v ceste jamky. Vložíme celé olivy, cesto môžeme ešte posypať nasekanými bylinkami a vložíme do rúry vyhriatej na 50°C na 20 minút, potom zvýšime teplotu na 220°C a pečieme cca 20 až 25 minút.
Prajem dobrú chuť! U nás sa včera podávala ku grilovaným špízom :-)
Je veľa receptov, ten môj je mix viacerých a chutí nám najviac.
Potrebujeme (na dve placky):
400g hladkej múky T650
100g špaldovej múky
1/2 kocky čerstvého droždia
350 ml teplej vody
1KL kryštálového cukru
3 PL kvalitného olivového oleja
2PL nakrájaných sušených rajčín + 1PL oleja z nich
6 olív nakrájaných na plátky
čerstvý tymián a rozmarín
1KL soli
Na vrch:
1 strúčik cesnaku
olivový olej
celé olivy
POSTUP:
Všetky ingrediencie spolu zmiešame /cesto bude redšie/, potrieme olejom a necháme vykysnúť na teplom mieste. Moje kyslo 1 hodinu a vyzeralo takto:
Z cesta na plechu vystlanom papierom na pečenie potretom olivovým olejom vytvarujeme dve oválne placky. Tie potrieme zmesou prelisovaného cesnaku a oleja a prstom vytvoríme v ceste jamky. Vložíme celé olivy, cesto môžeme ešte posypať nasekanými bylinkami a vložíme do rúry vyhriatej na 50°C na 20 minút, potom zvýšime teplotu na 220°C a pečieme cca 20 až 25 minút.
Prajem dobrú chuť! U nás sa včera podávala ku grilovaným špízom :-)
Focacciu máme aj my veľmi radi ... veru by som už mala urobiť ... vonia potom celý dom ... Tvoja vyzerá veľmi dobre ... L.
OdpovedaťOdstrániťĎakujem Lauri :)
OdstrániťAďka, parádny receptík, určite upečiem aj ja!
OdpovedaťOdstrániťNech sa ti darí!
Pa
Ďakujem Danka :)
OdstrániťJsem ostuda! Letos jsem se ještě nedostala k zadělání těsta, takže to brzy napravím. Tentokrát vyzkouším tvůj recept😀 Krásné dny přeji! Romana
OdpovedaťOdstrániťVerím, že budeš spokojná, my ju takto máme radi :-)
OdstrániťĎakujem za návštevu a prajem pekné dni!
Adinko, focaccia je u nás nedílnou součástí každého grilování! Pokaždé trochu jiná, pokaždé snědená do posledního drobečku.
OdpovedaťOdstrániťTak létu zdar!
Posílám pozdravy, Helena
Helenka,
Odstrániťtak u nas ju nestíham robiť ku každému grilovaniu, to teda nemám na Teba :-)
Ale chystám sa ugrilovať polentu, tak som zvedavá...
Pekné dni aj Tebe a príjemné grilovačky, pá
Focacciu jsem nikdy neochutnala. Vypadá skvěle. :-)
OdpovedaťOdstrániťTo je škoda, ale všetko je raz prvýkrát...a určite Ti zachutí :-)
OdstrániťPá
Milá Adi... v první řadě jestli můžu poprosit o tykání:-) ..moc děkuji za návštěvy u mne na blogu.
OdpovedaťOdstrániťMoc děkuji za recept, moc ráda vyzkouším. O víkendu nás čeká grilování :-). Jinak se mi u tebe moc líbí a ráda opět nakouknu.Měj se moc krásně.Z♥
Zdenka,
Odstrániťbudem rada, ak mi budeš tykať aj Ty :-)
A ďakujem za milé slová a návštevu.
Verím, že focaccia nesklame, práve naopak.
Pekné dni ♥, pá
Mmhhh, lecker sieht das aus, und so schön fotografiert, liebe Ad'ka,
OdpovedaťOdstrániťdir eine schöne neue Woche, liebe Grüße, Jutta
Danke Ulla,
Odstrániťschönen Tag noch, LG
Uma verdadeira delicia .beijinhos
OdpovedaťOdstrániťThank you :-)))
Odstrániť