Vitajte!
Ďakujem za komentáre k predchádzajúcemu príspevku a tiež za gratulácie 💓
Dnes si spolu po roku a to doslovne upečieme tento rebarborový koláč. Recept naň tu ešte nemám a tak ho pridávam, aby som ho nemusela nabudúce hľadať. Je veľmi jednoduchý a rýchly.
JOGURTOVÝ REBARBOROVÝ KOLÁČ S POSÝPKOU
2 x 200ml bieleho smotanového jogurtu
2 vajcia / zvlášť bielka a žĺtka
1 pohár (od jogurtu) kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
štipka soli
2 poháre polohrubej múky
2PL rastlinného oleja
1 prášok do pečiva
rebarbora a iné ovocie
Drobenka :
maslo
hrubá múka
práškový cukor
škorica
POSTUP:
Bielka so soľou vyšľaháme na tuhý sneh.
V druhej mise vyšľaháme žĺtka, cukor, vanilkový cukor, olej a jogurty, potom pridáme múku, prášok do pečiva a naposledy sneh z bielkou.
Cesto vylejeme na menší plech na papier na pečenie, vrch posypeme rebarborou a ovocím podľa chuti (ja som dala mrazené záhradné ovocie), odporúčam jahody (ja som nemala), vrch posypeme drobenkou. Pečieme pri 180C cca 60 minút. Cesto skontrolujeme špajdľou.
Prajem dobrú chuť.
P.s.: Rebarboru umyjeme, ošúpeme, nakrájame, zasypeme 2PL cukru a premiešame. Necháme postáť 30 minút a spotom ju scedíme.
Máte radi rebarboru? A čo dobré z nej pripravujete?
Prajem vám pekný piatok a užite si nadchádzajúci víkend!
A.
Adinko, rebarboru miluji! Koláče všeho druhu, džem, i rebarborovou limonádu nebo gin :o)
OdpovedaťOdstrániťJogurtový koláč je skvělý, rychlý, dlouho jsem ho nedělala. Děkuji za připomenutí a přeji hezký víkend, Helena
Helenka,
Odstrániťpriznám sa, že reberborovú limonádu som asi nikdy nepila a asi ani gin :-)
Maj sa krásne, pá
Vyzerá mňamkovo, u nás dnes bublanina s čerešňami
OdpovedaťOdstrániťPekný víkend
Aj bublanina je super, pečiem ju často :-)
OdstrániťPekné dni.
Looks so yummy, love rhubarb anything , so good for you.
OdpovedaťOdstrániťThank you for visiting, I also have rhubarb advice:)
OdstrániťNice days
Já jsem rebarboru ještě nikdy neměla, tento rok jsem už po ní v obchodě pokukovala, ale pořád převládá strach z neznáma ;)
OdpovedaťOdstrániťAnother Dominika
Je vynikajúca, začni kombináciou s jahodami, je trošku nakyslá, v surovom stave je mierne jedovatá, neodporúča sa bez tepelnej úpravy.
OdstrániťAďka, vyzerá perfektne a s rebarborou to ja teda zjem 😊
OdpovedaťOdstrániťPaaaa
Ďakujem krásne "anonym". :)
OdstrániťMoje milá, rebarboru jsem milovala, již jako dítě. Koláč symbolizující léto, prázdniny a hlavně milé sousedy, kteří mi suplovali dědu s babi. ☺♥ Vše nenávratně ztraceno. Ovšem tys mi ty krásné vzpomínky připomněla. Krásný víkend moje milá přeji.
OdpovedaťOdstrániťMilá Eri,
Odstrániťani som nepomyslela, že niekomu týmto jednoduchým receptom privediem také krásne spomienky... Ďakujem.
Maj sa krásne, pekné dni, pá
Rebarboru znám od dětství, to zpracovávala moje babička, od té doby se mi chutě změnily. Občas jsem dostala rebarboru od kamarádky, ale že bych se po tom utloukla, to asi ne. Koláč je určitě hodně chutný, ale více než rok doma nepečeme, má to svoje výsledky, takže je dobré mít recept na blogu, ale dělat to nebudu. ☺
OdpovedaťOdstrániťCiasto wygląda przepysznie 😊🥰
OdpovedaťOdstrániťĎakujem :-)
Odstrániť