Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za všetky komentáre z predchádzajúceho príspevku.
Milujem cviklu /červenú repu/ a kľudne ju môžem jesť aj každý deň a Kubík tiež...tak som hľadala nejaký dobrý šalát a tu je recept od Kamilky. Je jednoduchý a veľmi nám chutil a farba bola tiež krásna - ružová. Z uvedeného množstva pripravíte šalát pre 3 osoby.
Verím, že zaujme aj iných cviklomaniakov :-)
Potrebujeme:
2 väčšie cvikle
100-200g balkánskeho syra (podľa chuti, ja som použila 100g)
štipka čierneho mletého korenia
3 kyslé uhorky
4 PL bieleho hustého jogurtu
hrsť čerstvého kôpru ( ja som nedala, nezohnala som)
pár kvapiek citrónovej šťavy
POSTUP:
Cviklu dobre umyjeme a varíme v osolenej vode domäkka cca 45 minút. Potom ju vyberieme a necháme vychladnúť. Nakrájame ju na menšie kocky, pridáme nadrobno pokrájané uhorky, korenie, jogurt, citrónovú šťavu, kôpor a premiešame. Nakoniec pridáme na kocky nakrájaný syr feta a už len jemne premiešame, aby sa syr nerozdrobil. Necháme min. 1hodinu odležať v chlade a podávame.
Prajem vám dobrú chuť!
Cvikla / červená repa/ obsahuje:
... veľa minerálnych látok - kremík / dôležitý pre zdravú pleť, nechty, vlasy, šľachy, väzivo../, železo, mangán, draslík... prirodzene podporuje imunitu.
Obsahuje cennú vlákninu a má silné antioxidačné účinky, doporučuje sa pravidelná konzumácia či už v surovom resp. varenom stave. Výborná je aj pečená cvikla.
Živiny:
kyselina listová, mangán, draslík, betanín, vláknina, proteíny, železo.
A jedno fialkové srdiečko pre...
A trošku u nás aj nasnežilo, včera večer pri venčení dokonca padali aj krúpy.
Prajem vám pekný a úspešný deŇ!
A.
Ďakujem vám za všetky komentáre z predchádzajúceho príspevku.
Milujem cviklu /červenú repu/ a kľudne ju môžem jesť aj každý deň a Kubík tiež...tak som hľadala nejaký dobrý šalát a tu je recept od Kamilky. Je jednoduchý a veľmi nám chutil a farba bola tiež krásna - ružová. Z uvedeného množstva pripravíte šalát pre 3 osoby.
Verím, že zaujme aj iných cviklomaniakov :-)
Potrebujeme:
2 väčšie cvikle
100-200g balkánskeho syra (podľa chuti, ja som použila 100g)
štipka čierneho mletého korenia
3 kyslé uhorky
4 PL bieleho hustého jogurtu
hrsť čerstvého kôpru ( ja som nedala, nezohnala som)
pár kvapiek citrónovej šťavy
POSTUP:
Cviklu dobre umyjeme a varíme v osolenej vode domäkka cca 45 minút. Potom ju vyberieme a necháme vychladnúť. Nakrájame ju na menšie kocky, pridáme nadrobno pokrájané uhorky, korenie, jogurt, citrónovú šťavu, kôpor a premiešame. Nakoniec pridáme na kocky nakrájaný syr feta a už len jemne premiešame, aby sa syr nerozdrobil. Necháme min. 1hodinu odležať v chlade a podávame.
Prajem vám dobrú chuť!
Cvikla / červená repa/ obsahuje:
množstvo | kcal | sacharidy | bielkoviny | tuky | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
100g | 41 | 8.5 | 1.5 | 0.1 |
... veľa minerálnych látok - kremík / dôležitý pre zdravú pleť, nechty, vlasy, šľachy, väzivo../, železo, mangán, draslík... prirodzene podporuje imunitu.
Obsahuje cennú vlákninu a má silné antioxidačné účinky, doporučuje sa pravidelná konzumácia či už v surovom resp. varenom stave. Výborná je aj pečená cvikla.
Živiny:
kyselina listová, mangán, draslík, betanín, vláknina, proteíny, železo.
A jedno fialkové srdiečko pre...
A trošku u nás aj nasnežilo, včera večer pri venčení dokonca padali aj krúpy.
Prajem vám pekný a úspešný deŇ!
A.