Vitajte!
Sľúbila som recept na bezlepkovú roládu, tak je tu. Veľmi mi chutí , možno aj viac, ako klasická roláda z bežnej múky. Verím, že nesklame ani vás :-)
Jablková roláda 🍏🍏🍏
4 vajcia
4 PL kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
3PL (kopcovité) Cake mix Liana
4PL (kopcovité) free by Doves Farm (zmes na pečenie)
3 PL olej
štipka soli
Plnka:
5 veľkých jabĺk
1 vanilkový pudingový prášok
cukor podľa chuti
1KL mletej škorice
POSTUP:
Z bielkov, štipky soli a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Postupne zašľaháme žĺtka a olej a nakoniec ručne múku.
Jablká ošúpeme, zbavíme jadrincov a nastrúhame na hrubo. Zmiešame ich s vanilkovým práškom a škoricou, prípadne cukrom, ale ja som mala sladké jablká, tak som cukor nepridala. Zmes zbavíme prebytočnej tekutiny a rovnomerne ich rozprestrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na jablká nanesieme cesto a dáme piecť pri 180C cca 20 minút.
Upečený koláč vyklopíme na čistú utierku, stiahneme z neho papier na pečenie a zrolujeme. Ide to ľahko, cesto nepraská, ani sa netrhá... a necháme vychladnúť. Chutí božsky ❤
Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom a vychutnať si ju s ☕.
Prajem Vám krásny večer!
A.