:-)

"Daj každému dňu šancu, aby sa stal najkrajším dňom Tvojho života".(M.Twain)



24 januára 2022

Japonský suflé cheesecake

Počuli ste už o tomto koláčiku? Alebo ho skúšali?

Tento recept som našla na stránkach japonky Ochikeron a video s receptom je k nahliadnutiu tu

Recept som si upravila prepočtom na väčšiu formu a zámenou čokolády :-)


JAPANESE SOUFFLÉ CHEESCAKE

forma s priemerom 20cm



5 vajec

200g bielej čokolády

1 creme cheese (napr. Goldessa)

štipka soli


POSTUP:

Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli (ja som použila jednu bielu a jednu horkú, lebo doma veľmi bielu nejeme) a ešte do horúcej čokolády zamiešame krémový syr a následne žĺtka.


Bielky so stipkou soli vymiešame na pevný sneh a po častiach ho zapracujeme do čokoládovej zmesi. HOTOVO.

Rúru predhrejeme na 170C. Formu vyložíme papierom na pečenie, spodný kruh a boky zvlášť, jemne ho potrieme olejom a naplníme cestom. Párkrát formou s cestom buchneme o stôl, aby vybehli prípadné vzduchové bublinky. Formu dobre obalíme alobalom a vložíme ju inej nádoby, do ktorej nalejeme cca 1/3 vriacej vody. Pečieme 15 minút, následne teplotu stiahneme na 160C a pečieme ešte 30 minút.




V pôvodnom recepte pečú len 15 minút, ale nakoľko je cesta viac, po uplynutí tohto času nebol ešte čískejk hotový. Po upečení rúru vypneme, otvoríme a necháme v nej koláčik ešte 10 minút. Bude jemný a nadýchaný, ale trochu klesne... Je vynikajúci, ale na druhý deň je úžasne jemný, zato krémový, mňam. A ešte je aj bezlepkový :-)

Verím, že som vás receptom inšpirovala a niekedy ho vyskúšate. 

U nás zožal veľký úspech a nielen u nás ❤  Podávala som ho s horúcim lesným ovocím a šľahačkou.



Majte sa krásne!

A.