Kto neochutnal, nepochopí, kto ochutnal, nezabudne... taká je levanduľová panna cotta. Recept je veľmi jednoduchý a výsledok vynikajúci. Najbližšie sa chystám na levanduľové sušienky :-)
Recept je na 6ks.
Potrebujeme:
250ml 33% smotany na šľahanie
1KL kvetov z levandule (ja som pridala i stonky, vtedy je chuť výraznejšia)
3PL hnedého cukru
200ml plnotučného mlieka
4 plátky želatíny
fialové potravinárske farbivo alebo domáci sirup z čučoriedok - ako v mojom prípade
Postup:
Smotanu prevaríme spolu s levanduľou a necháme vychladnúť. Potom ju precedíme, vrátime na oheň a spolu s mliekom a cukrom zohrievame (už nevaríme). Plátky želatíny namočíme do studenej vody na 4 minúty, pokiaľ nezačnú bobtať. Zo želatíny vyžmýkame vodu a pridáme ju do smotanovej zmesi, spolu s troškou farbiva (nemusí byť).
Zmes nalejeme do misiek, ktoré sme vopred opláchli studenou vodou a necháme tuhnúť v chladničke aspoň 5 hodín.
Po stuhnutí vyklopíme z formičiek a podávame samostatne alebo preliate ovocnou omáčkou a pod..
Prajem dobrú chuť!
Recept je na 6ks.
Potrebujeme:
250ml 33% smotany na šľahanie
1KL kvetov z levandule (ja som pridala i stonky, vtedy je chuť výraznejšia)
3PL hnedého cukru
200ml plnotučného mlieka
4 plátky želatíny
fialové potravinárske farbivo alebo domáci sirup z čučoriedok - ako v mojom prípade
Postup:
Smotanu prevaríme spolu s levanduľou a necháme vychladnúť. Potom ju precedíme, vrátime na oheň a spolu s mliekom a cukrom zohrievame (už nevaríme). Plátky želatíny namočíme do studenej vody na 4 minúty, pokiaľ nezačnú bobtať. Zo želatíny vyžmýkame vodu a pridáme ju do smotanovej zmesi, spolu s troškou farbiva (nemusí byť).
Zmes nalejeme do misiek, ktoré sme vopred opláchli studenou vodou a necháme tuhnúť v chladničke aspoň 5 hodín.
Po stuhnutí vyklopíme z formičiek a podávame samostatne alebo preliate ovocnou omáčkou a pod..
Prajem dobrú chuť!