Vitajte!
Dnes vám ponúknem recept na bábovku, ktorá je veľmi jednoduchá a tááák dobrá 😉.
Pečiem ju už asi tri roky a všimla som si, že na blogu recept nemám, tak prečo ju neupiecť znova...
Nič jednoduchšie nepoznám a vždy zmizne veľmi rýchlo.
Potrebujeme:
4 vajcia /zvlášť žĺtka a bielka/
250g gaštanového pyré
štipka soli
POSTUP:
Bielka vyšľaháme spolu so soľou do hustej peny. Žĺtka vyšľaháme zvlášť, (niekedy k nim pridám 1PL vanilkového cukru), pridáme na menšie kúsky nalámané gaštanové pyré a spolu vyšľaháme. Nakoniec ručne vmiešame sneh z bielkov a cesto máme hotové :-)
Rúru vyhrejeme na 180°C.
Bábovkovú formu vymastíme a vysypeme kokosom, formu s cestom vložíme do rúry a po zavretí znížime teplotu na 160°C a pečieme cca 35-40 minút. Urobíme test špajdľou a keď nelepí, je hotová.
Bábovku necháme vychladnú vo forme cca 10 minút, následne vyklopíme a pocukrujeme alebo polejeme horkou čokoládou. Cesto je veľmi, veľmi jemné... Prajem dobrú chuť!
Prajem vám pekný večer!
A.
Dnes vám ponúknem recept na bábovku, ktorá je veľmi jednoduchá a tááák dobrá 😉.
Pečiem ju už asi tri roky a všimla som si, že na blogu recept nemám, tak prečo ju neupiecť znova...
Nič jednoduchšie nepoznám a vždy zmizne veľmi rýchlo.
GAŠTANOVÁ BÁBOVKA /gluten free/
Potrebujeme:
4 vajcia /zvlášť žĺtka a bielka/
250g gaštanového pyré
štipka soli
POSTUP:
Bielka vyšľaháme spolu so soľou do hustej peny. Žĺtka vyšľaháme zvlášť, (niekedy k nim pridám 1PL vanilkového cukru), pridáme na menšie kúsky nalámané gaštanové pyré a spolu vyšľaháme. Nakoniec ručne vmiešame sneh z bielkov a cesto máme hotové :-)
Rúru vyhrejeme na 180°C.
Bábovkovú formu vymastíme a vysypeme kokosom, formu s cestom vložíme do rúry a po zavretí znížime teplotu na 160°C a pečieme cca 35-40 minút. Urobíme test špajdľou a keď nelepí, je hotová.
Bábovku necháme vychladnú vo forme cca 10 minút, následne vyklopíme a pocukrujeme alebo polejeme horkou čokoládou. Cesto je veľmi, veľmi jemné... Prajem dobrú chuť!
Pomocník Alexík
Prajem vám pekný večer!
A.