Vitajte!
Neviem ako vy, ale ja milujem piecť a jesť cheescake, mám svoje obľúbené a prispôsobené a tento je jeden z nich. Myslím, že na blogu ho ešte nemám a to by bola škoda.
Pripravovala som ho na oslavu, ale fotiť som akosi zabudla...
Potrebujeme:
Cesto:
250g celozrnných svetlých sušienok Hobbit
125g rozpusteného masla
štipka soli
Náplň:
750g jemného tučného tvarohu vo vaničke
250g Philadelphia alebo syru podobného typu
4 vajcia
130g kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
100ml citrónovej šťavy
kôra z jedného veľkého citróna
2PL vanilkového pudingu
Krém Lemon curd:
4 žĺtky
70g kryštálového cukru
70ml citrónovej šťavy
kôra z 2 citrónov
50g studeného masla
POSTUP:
Sušienky rozmixujeme na jemno, pridáme maslo, soľ a zmes natlačíme do formy, aj na boky formy, stačí do polovice. Na dno použijeme papier na pečenie. Dáme piecť na 170C 12 minút a necháme vychladnúť.
Tvaroh, syr a cukor vyšľaháme na hladkú zmes. Pridáme citrónovú šťavu, kôru, vajca, puding. Zmes nalejeme do formy a pečieme pri 180C cca 1 hodinu. Po dopečení ho necháme vychladnúť v otvorenej rúre, potom vložíme do chladničky. Najlepšie cez noc :-) Na druhý deň ho polejeme lemon curd.
Lemon curd:
Citrónovú kôru z citrónov (najlepšie bio) nastrúhame najemno.
V sklenenej miske zmiešame ručnou metličkou žĺtka s cukrom, šťavou, kôrou a vo vodnom kúpeli krém zohrivame dovtedy, kým nebude hustý ako kaša. Nakoniec zašľaháme maslo.
S teplotou opatrne, aby sa vám vajíčka nezrazili.
Krém prelejeme do pohára a do druhého dňa ho odložíme do chladničky.
Posledný kúsok :-)))
Ospravedlňujem sa za fotografie, iné žiaľ nemám, ale cheescake je naozaj výborný, citrónový. A veľmi sýty, stačí vám kúsok a máte plné bruško.
Ak ho vyskúšate, dajte mi vedieť. Budem rada.
Pekný deň,
A.
Neviem ako vy, ale ja milujem piecť a jesť cheescake, mám svoje obľúbené a prispôsobené a tento je jeden z nich. Myslím, že na blogu ho ešte nemám a to by bola škoda.
Pripravovala som ho na oslavu, ale fotiť som akosi zabudla...
CITRÓNOVÝ CHEESCAKE 🍋🍋🍋(forma 28cm)
Potrebujeme:
Cesto:
250g celozrnných svetlých sušienok Hobbit
125g rozpusteného masla
štipka soli
Náplň:
750g jemného tučného tvarohu vo vaničke
250g Philadelphia alebo syru podobného typu
4 vajcia
130g kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
100ml citrónovej šťavy
kôra z jedného veľkého citróna
2PL vanilkového pudingu
Krém Lemon curd:
4 žĺtky
70g kryštálového cukru
70ml citrónovej šťavy
kôra z 2 citrónov
50g studeného masla
POSTUP:
Sušienky rozmixujeme na jemno, pridáme maslo, soľ a zmes natlačíme do formy, aj na boky formy, stačí do polovice. Na dno použijeme papier na pečenie. Dáme piecť na 170C 12 minút a necháme vychladnúť.
Tvaroh, syr a cukor vyšľaháme na hladkú zmes. Pridáme citrónovú šťavu, kôru, vajca, puding. Zmes nalejeme do formy a pečieme pri 180C cca 1 hodinu. Po dopečení ho necháme vychladnúť v otvorenej rúre, potom vložíme do chladničky. Najlepšie cez noc :-) Na druhý deň ho polejeme lemon curd.
Po upečení bude plná forma, potom cheescake klesne. |
Citrónovú kôru z citrónov (najlepšie bio) nastrúhame najemno.
V sklenenej miske zmiešame ručnou metličkou žĺtka s cukrom, šťavou, kôrou a vo vodnom kúpeli krém zohrivame dovtedy, kým nebude hustý ako kaša. Nakoniec zašľaháme maslo.
S teplotou opatrne, aby sa vám vajíčka nezrazili.
Krém prelejeme do pohára a do druhého dňa ho odložíme do chladničky.
Zbalený a pripravený na prevoz autom |
Ospravedlňujem sa za fotografie, iné žiaľ nemám, ale cheescake je naozaj výborný, citrónový. A veľmi sýty, stačí vám kúsok a máte plné bruško.
Ak ho vyskúšate, dajte mi vedieť. Budem rada.
Pekný deň,
A.