Vitajte u mňa!
Ďakujem za všetky komentáre v predchádzajúcom príspevku, teším sa z každého...
Včera boli u nás opäť sladké raňajky, tentokrát jogurtové wafle. A priznám sa, len sa tak po nich zaprášilo, ani fotiť som skoro nestihla... Z dávky vám vyjde 7 kusov poriadnych waflí ☺
A tu je recept:
Ingrediencie:
300ml plnotučného bieleho jogurtu
100g rozpusteného 82% masla
2 celé vajcia
2PL agávového sirupu (prípadne javorového alebo medu)
štipku soli
1KL vanilkového extraktu (alebo 1/2 KL škorice)
90g celozrnnej špaldovej múky
90g hladkej múky
30g kukuričného škrobu
2KL prášku do pečiva
1PL chia semienok (možno vynechať)
1KL nastrúhanej citrónovej a pomarančovej kôry
POSTUP:
Zvlášť metličlou vymiešajte mokré ingrediencia a zvlášť suché. Teraz môžete obe zmesy spojiť dokopy, ale miešajte len krátko, aby cesto nezostalo pevné a hutné.
Zapnite waflovač, jemne ho vymastite maslom (iba prvýkrát, potom už netreba) a nalejte cesto v jemnej vrstve do každej priehlbiny. Pečte do zlatohneda, moje sa piekli cca 10 minút.
Hotové wafle sú najlepšie ešte teplé, sú chrumkavé. Podávame s džemom, ovocím, čokoládou, čo má kto rád :-)
A tu je Kubkova verzia: nugeta, čučoriedky a nesladená šľahačka
Ďakujem za návštevu a prajem ešte pekný večer!
A.
Ďakujem za všetky komentáre v predchádzajúcom príspevku, teším sa z každého...
Včera boli u nás opäť sladké raňajky, tentokrát jogurtové wafle. A priznám sa, len sa tak po nich zaprášilo, ani fotiť som skoro nestihla... Z dávky vám vyjde 7 kusov poriadnych waflí ☺
A tu je recept:
Ingrediencie:
300ml plnotučného bieleho jogurtu
100g rozpusteného 82% masla
2 celé vajcia
2PL agávového sirupu (prípadne javorového alebo medu)
štipku soli
1KL vanilkového extraktu (alebo 1/2 KL škorice)
90g celozrnnej špaldovej múky
90g hladkej múky
30g kukuričného škrobu
2KL prášku do pečiva
1PL chia semienok (možno vynechať)
1KL nastrúhanej citrónovej a pomarančovej kôry
POSTUP:
Zvlášť metličlou vymiešajte mokré ingrediencia a zvlášť suché. Teraz môžete obe zmesy spojiť dokopy, ale miešajte len krátko, aby cesto nezostalo pevné a hutné.
Zapnite waflovač, jemne ho vymastite maslom (iba prvýkrát, potom už netreba) a nalejte cesto v jemnej vrstve do každej priehlbiny. Pečte do zlatohneda, moje sa piekli cca 10 minút.
Hotové wafle sú najlepšie ešte teplé, sú chrumkavé. Podávame s džemom, ovocím, čokoládou, čo má kto rád :-)
...viac som nestihla odfotiť |
Ďakujem za návštevu a prajem ešte pekný večer!
A.