Pekný deň milé bloggerky!
Po dlhej dobe zase jeden recept na bábovku.
Piekla som ju pred pár dňami kamoške k narodeninám :-)
Milujem pečenie báboviek a cheescakekov.
Potrebujeme:
4 vajcia
1 hrnček kryštálového cukru na karamel
1/2 hrnčeka kryštálového cukru
1 šľahačkovú smotanu 200ml
štipku soli
1 hrnček oleja
3 hrnčeky polohrubej múky
1 prášok do pečiva
8 karamelový ch cukríkov typu krowky
1PL karamelového krému LOTUS (nemusí byť)
POSTUP:
Cukor upálime na karamel, vlejeme zohriatu šľahačkovú smotanu a miešame do rozpustenia karamelu. Nakoniec vmiešame soľ.
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, preosiatu múku s práškom do pečiva a vychladnutý karamel so šľahačkou. Na záver vmiešame aj karamelový krém a nadrobno nasekané krowky.
Cesto vylejeme do formy, ktorú sme vopred vymastili a vysypali múkou a pečieme pri 170C cca 20 minút, potom teplotu stiahneme na 160C a ešte dopekáme cca 30 minút. Najlepšie je urobiť test špajdľou, či sa cesto nelepí, ale ak narazíte na cukrík, tam sa to lepiť bude :-)
Bábovku necháme vo forme chladnúť 20 minút, následne vyklopíme a pocukrujeme.
Prajem dobrú chuť! Kombinácia bábovka a šľahačka je super.
Po dlhej dobe zase jeden recept na bábovku.
Piekla som ju pred pár dňami kamoške k narodeninám :-)
Milujem pečenie báboviek a cheescakekov.
KARAMELOVÁ BÁBOVKA
1 hrnček = 200ml
Potrebujeme:
4 vajcia
1 hrnček kryštálového cukru na karamel
1/2 hrnčeka kryštálového cukru
1 šľahačkovú smotanu 200ml
štipku soli
1 hrnček oleja
3 hrnčeky polohrubej múky
1 prášok do pečiva
8 karamelový ch cukríkov typu krowky
1PL karamelového krému LOTUS (nemusí byť)
POSTUP:
Cukor upálime na karamel, vlejeme zohriatu šľahačkovú smotanu a miešame do rozpustenia karamelu. Nakoniec vmiešame soľ.
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, preosiatu múku s práškom do pečiva a vychladnutý karamel so šľahačkou. Na záver vmiešame aj karamelový krém a nadrobno nasekané krowky.
Cesto vylejeme do formy, ktorú sme vopred vymastili a vysypali múkou a pečieme pri 170C cca 20 minút, potom teplotu stiahneme na 160C a ešte dopekáme cca 30 minút. Najlepšie je urobiť test špajdľou, či sa cesto nelepí, ale ak narazíte na cukrík, tam sa to lepiť bude :-)
Bábovku necháme vo forme chladnúť 20 minút, následne vyklopíme a pocukrujeme.
Prajem dobrú chuť! Kombinácia bábovka a šľahačka je super.
Figy sú z mojej záhradky. Stále ich dozrieva dosť, ani ich nestíham jesť :-)
Asi po roku sme boli v Ikei, potrebovala som čistič na kožu a ten ich je naj. Majú aj nové čaje, aspoň ja som ich doposiaľ nezaregistrovala, ten môj je biely a zelený čaj s príchuťou čerešní a nesmela chýbať ani ich bezlepková torta, ktorá najviac chutí Kubkovi...
Prajem vám pekný týždeň.
My sme opäť doma, Kubík má zapálený bedrový kĺb (päť dní po doliečení angíny) a po lieku na urgente dostal anafylaktický šok...tak sa liečime :-(