:-)

"Daj každému dňu šancu, aby sa stal najkrajším dňom Tvojho života".(M.Twain)



14 októbra 2020

Pita chlieb

 Vitajte!

Dávno som nevložila žiadny recept, tak vám dnes ponúkam recept na pita chlieb, ktorý pripravujem celkom často. Je nenáročný na prípravu a výsledok stojí za to. Náplň nechám už na vás ☺

PITA CHLIEB

Potrebujeme:

400g hladkej múky

3PL bieleho jogurtu

2PL olivového oleja

1KL soli

1KL medu

1/2 kocky čerstvého droždia

125ml mlieka

50ml vody (alebo podľa potreby, každá múka vsiakne iné množstvo vody)


POSTUP:

Do misy nalejeme vlažné mlieko a vodu, med, rozdrobené droždie a zamiešame, následne pridáme olej, jogurt, soľ a múku a vypracujeme polomäkké, trochu lepivé cesto, ktoré však musí byť elastické. Vytvarujeme bochník, pomúčime ho, prikryjeme a necháme kysnúť asi 1 hodinu na teplom mieste.

Po nakysnutí cesto vyklopíme a rozdelíme na 6 rovnakých častí. Tie vytvarujeme do tvaru bochníka a ešte necháme 15 minút podkysnúť.


Vyvaľkáme ich na hrúbku cca 5mm.


Plech vložíme do rúry na strednú mriežku, ktorú zapneme na 250C, a pita chlieb pečieme cca 6-10 minút, v polovičke pečenia ich obraciam.



Necháme vychladnúť a plníme podľa svojej chute. My sme si ich dali s Coleslaw šalátom a pečeným kuracím mäsom 👍👍👍 Takéto "buchtičky" budú aj na druhý deň.
Prajem dobrú chuť!


A tu je môj dnešný pomocník 💙


Na záver malý kvíz: 
"Aké huby sú na fotografiách"??? Nápoveda, jedna z nich je jedlá :-) mali sme z nich večeru. 




U nás už štvrý deň intenzívne prší...
Majte pekný deň!
A.