Máte radi indické jedlá? U nás doma sú v poslednom čase "in", minimálne raz do týždňa.
Dnes Vám ponúkam recept na výbornú sýtožltú šošovicovú polievku.
Mögen Sie die indische, scharfe Küche? Ja, sehr 😊 und meine Familie auch.
Potrebujeme:
250 g červenej šošovice
700 ml vývaru
2 stredne veľké mrkvy nastrúhané na jemno
2 strúčiky cesnaku pretlačené
2PL olivového oleja
1KL kari
1KL kurkumy
1KL rímskej rasce
štipka soli
1KL citrńovej kôry
čerstvý ďumbier podľa chuti, ja som použila asi 3cm kúsok (nastrúhaný na jemno)
1 plechovka kokosového mlieka
1PL masla
POSTUP:
Šošovicu preberieme, na sitku opláchneme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať.
V hrnci rozohrejeme olivový olej a opražíme nastrúhanú mrkvu, pridáme rascu, kari, kurkumu, cesnak, ďumbier, kôru a asi minútku pražíme. Prilejeme vývar a šošovicu a pod pokrievkou varíme cca 20 minút. Nakoniec pridáme kokosové mlieko a maslo na zjemnenie, krátko povaríme, prípadne ešte dosolíme.
Servírujeme ozdobené vňaťkou alebo nasekaným koriandrom.
Prajem dobrú chuť! Ja som si ju pokvapkala aj tekvicovým olejom - mňam, ten môžem jesť aj samotný :-)
P.s: Používate kokosové mlieko? Ak áno, kde? Rada sa inšpirujem...😃
P.s.: Was machen Sie mit Kokosmilch???
A tu je moja prvá tohtoročná výšivka:
Meine neue Stickerei:
Dnes Vám ponúkam recept na výbornú sýtožltú šošovicovú polievku.
Mögen Sie die indische, scharfe Küche? Ja, sehr 😊 und meine Familie auch.
Potrebujeme:
250 g červenej šošovice
700 ml vývaru
2 stredne veľké mrkvy nastrúhané na jemno
2 strúčiky cesnaku pretlačené
2PL olivového oleja
1KL kari
1KL kurkumy
1KL rímskej rasce
štipka soli
1KL citrńovej kôry
čerstvý ďumbier podľa chuti, ja som použila asi 3cm kúsok (nastrúhaný na jemno)
1 plechovka kokosového mlieka
1PL masla
POSTUP:
Šošovicu preberieme, na sitku opláchneme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať.
V hrnci rozohrejeme olivový olej a opražíme nastrúhanú mrkvu, pridáme rascu, kari, kurkumu, cesnak, ďumbier, kôru a asi minútku pražíme. Prilejeme vývar a šošovicu a pod pokrievkou varíme cca 20 minút. Nakoniec pridáme kokosové mlieko a maslo na zjemnenie, krátko povaríme, prípadne ešte dosolíme.
Servírujeme ozdobené vňaťkou alebo nasekaným koriandrom.
Prajem dobrú chuť! Ja som si ju pokvapkala aj tekvicovým olejom - mňam, ten môžem jesť aj samotný :-)
P.s: Používate kokosové mlieko? Ak áno, kde? Rada sa inšpirujem...😃
P.s.: Was machen Sie mit Kokosmilch???
A tu je moja prvá tohtoročná výšivka:
Meine neue Stickerei: