Zdravím Vás milé tvorilky,
konečne som sa dostala k tomu, aby som vložila nový príspevok. Tentokrát je to koláčik, ktorý som piekla včera, 8.5. a je naozaj výborný. Verím, že ním niekoho inšpirujem.
Prajem Vám krásny dník!
A.
A tu je recept:
400 g očistenej rebarbory (očistenú nakrájať na 1 cm kúsky, zasypať kryštálovým cukrom a nechať odstáť pár hodín)
2 poháre kyslej smotany (pohár s objemom 200 ml)
2 vajcia
2 PL oleja
2 poháre polohrubej múky
1 pohár kryštálového cukru
1 prášok do pečiva
Drobenka:
50 g masla
80 g hrubej múky
40 g práškového cukru = konzistencia by mala byť sypká
POSTUP:
Do misy dáme kyslú smotanu, cukor a žĺtky a spolu vymiešame, potom pridáme múku, prášok do pečiva a sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech, ktorý sme si vopred namastili a vysypali polohrubou múkou. Navrch poukladáme rebarboru, ovocie podľa sezóny, či chuti a povrch posypeme drobenkou. Pečieme pri 190C cca. 35 - 40 min.
_______
May 2013
konečne som sa dostala k tomu, aby som vložila nový príspevok. Tentokrát je to koláčik, ktorý som piekla včera, 8.5. a je naozaj výborný. Verím, že ním niekoho inšpirujem.
Prajem Vám krásny dník!
A.
A tu je recept:
400 g očistenej rebarbory (očistenú nakrájať na 1 cm kúsky, zasypať kryštálovým cukrom a nechať odstáť pár hodín)
2 poháre kyslej smotany (pohár s objemom 200 ml)
2 vajcia
2 PL oleja
2 poháre polohrubej múky
1 pohár kryštálového cukru
1 prášok do pečiva
Drobenka:
50 g masla
80 g hrubej múky
40 g práškového cukru = konzistencia by mala byť sypká
POSTUP:
Do misy dáme kyslú smotanu, cukor a žĺtky a spolu vymiešame, potom pridáme múku, prášok do pečiva a sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech, ktorý sme si vopred namastili a vysypali polohrubou múkou. Navrch poukladáme rebarboru, ovocie podľa sezóny, či chuti a povrch posypeme drobenkou. Pečieme pri 190C cca. 35 - 40 min.
_______
May 2013