Zdravím Vás milé tvorilky,
konečne som sa dostala k tomu, aby som vložila nový príspevok. Tentokrát je to koláčik, ktorý som piekla včera, 8.5. a je naozaj výborný. Verím, že ním niekoho inšpirujem.
Prajem Vám krásny dník!
A.
A tu je recept:
400 g očistenej rebarbory (očistenú nakrájať na 1 cm kúsky, zasypať kryštálovým cukrom a nechať odstáť pár hodín)
2 poháre kyslej smotany (pohár s objemom 200 ml)
2 vajcia
2 PL oleja
2 poháre polohrubej múky
1 pohár kryštálového cukru
1 prášok do pečiva
Drobenka:
50 g masla
80 g hrubej múky
40 g práškového cukru = konzistencia by mala byť sypká
POSTUP:
Do misy dáme kyslú smotanu, cukor a žĺtky a spolu vymiešame, potom pridáme múku, prášok do pečiva a sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech, ktorý sme si vopred namastili a vysypali polohrubou múkou. Navrch poukladáme rebarboru, ovocie podľa sezóny, či chuti a povrch posypeme drobenkou. Pečieme pri 190C cca. 35 - 40 min.
_______
May 2013
konečne som sa dostala k tomu, aby som vložila nový príspevok. Tentokrát je to koláčik, ktorý som piekla včera, 8.5. a je naozaj výborný. Verím, že ním niekoho inšpirujem.
Prajem Vám krásny dník!
A.
A tu je recept:
400 g očistenej rebarbory (očistenú nakrájať na 1 cm kúsky, zasypať kryštálovým cukrom a nechať odstáť pár hodín)
2 poháre kyslej smotany (pohár s objemom 200 ml)
2 vajcia
2 PL oleja
2 poháre polohrubej múky
1 pohár kryštálového cukru
1 prášok do pečiva
Drobenka:
50 g masla
80 g hrubej múky
40 g práškového cukru = konzistencia by mala byť sypká
POSTUP:
Do misy dáme kyslú smotanu, cukor a žĺtky a spolu vymiešame, potom pridáme múku, prášok do pečiva a sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech, ktorý sme si vopred namastili a vysypali polohrubou múkou. Navrch poukladáme rebarboru, ovocie podľa sezóny, či chuti a povrch posypeme drobenkou. Pečieme pri 190C cca. 35 - 40 min.
_______
May 2013
mnam mnam mnam :) to vyzera moooc chutne .)
OdpovedaťOdstrániťĎakujéééém :-)
OdstrániťAdrianko, ten vypadá úžasně! Miluji rebarboru!
OdpovedaťOdstrániťMěj se moc hezky, zdravím Helena
Helenka,
Odstrániťďakujem za komentík, verím, že ho vyskúšaš...
Pa, A.
Rebarboru som ešte nejedla, no koláčik vyzerá suprovo.
OdpovedaťOdstrániťEmily
Emily,
Odstrániťďakujem za návštevu. Treba vyskúšať, rebarbora chutí kyselkavo, ale je potrebné ju nechať pred úpravou vypotiť v cukre, aby stratila nahorklu chuť. Koláč je veľmi jednoduchý, za pár minút je vymiešaný...
Pekný deň!
A.
Hmm,vypadá skvostně, rebarboru já ráda:-))
OdpovedaťOdstrániťAjka
Aj ja, a ďakujem za návštevu!
OdstrániťA.