Stránky

Stránky

09 mája 2013

Výborný rebarborovo-ovocný koláčik / Rhubarbkolách mit Obst

Zdravím Vás milé tvorilky,
konečne som sa dostala k tomu, aby som vložila nový príspevok. Tentokrát je to koláčik, ktorý som piekla včera, 8.5. a je naozaj výborný. Verím, že ním niekoho inšpirujem.
Prajem Vám krásny dník!
A.

A tu je recept:
400 g očistenej rebarbory (očistenú nakrájať na 1 cm kúsky, zasypať kryštálovým cukrom a nechať odstáť pár hodín)

2 poháre kyslej smotany (pohár s objemom 200 ml)
2 vajcia
2 PL oleja
2 poháre polohrubej múky
1 pohár kryštálového cukru
1 prášok do pečiva

Drobenka:
50 g masla
80 g hrubej múky
40 g práškového cukru = konzistencia by mala byť sypká

POSTUP:
Do misy dáme kyslú smotanu, cukor a žĺtky a spolu vymiešame, potom pridáme múku, prášok do pečiva a sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech, ktorý sme si vopred namastili a vysypali polohrubou múkou. Navrch poukladáme rebarboru, ovocie podľa sezóny, či chuti a povrch posypeme drobenkou. Pečieme pri 190C cca. 35 - 40 min.



                   
                         













                         














_______
May 2013

8 komentárov:

  1. mnam mnam mnam :) to vyzera moooc chutne .)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Adrianko, ten vypadá úžasně! Miluji rebarboru!
    Měj se moc hezky, zdravím Helena

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Helenka,
      ďakujem za komentík, verím, že ho vyskúšaš...
      Pa, A.

      Odstrániť
  3. Rebarboru som ešte nejedla, no koláčik vyzerá suprovo.
    Emily

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Emily,
      ďakujem za návštevu. Treba vyskúšať, rebarbora chutí kyselkavo, ale je potrebné ju nechať pred úpravou vypotiť v cukre, aby stratila nahorklu chuť. Koláč je veľmi jednoduchý, za pár minút je vymiešaný...
      Pekný deň!
      A.

      Odstrániť
  4. Hmm,vypadá skvostně, rebarboru já ráda:-))
    Ajka

    OdpovedaťOdstrániť