16.3.2013 mal môj manželík narodeniny, tak dostal okrem iného i túto tortičku. Bola výborná, zožala veľký úspech. A tu je recept a prikladám pár fotiek. Inšpiráciu som našla u Lucii
Black and white alebo čokoládová torta s parížskou šľahačkou z bielej čokolády
Potrebujeme :
6 vajec
70 g polohrubej múky
150 g krupicového cukru
100g čokolády tmavej
1/2 prášku do pečiva
cca 50g kakaa, záleží od druhu, treba sa orientovať podľa farby
malinový lekvár - na potretie korpusu
Krém:
500 ml šľahačky
250g mascarpone
2 lyžice práškového cukru
100g bielej čokolády
2 stužovače
2 PL vanilková esencia
Na ozdobu:
50g bielej čokolády
50g tmavej čokolády
Na korpus si vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny a pridáme roztopenú a vychladenú čokoládu. Vyšľahané bielka pomaly zamiešavame do žĺtkovej peny a postupne primiešavame aj múku s práškom do pečiva. Pečieme pri 160st, cca 20 minút. Overujeme pichnutím špajle.
Na parížsky krém si deň dopredu uvaríme šľahačku s bielou čokoládou a necháme dobre vychladnúť v chladničke. Na druhý deň ju vyšľaháme so stužovačmi a primiešame do osladeného mascarpone.
Vychladnutý korpus si 2x prekrojíme, potrieme kyslým džemom a dáme 1/3 krému, prikryjeme, nadžemujeme, potrieme krémom a prikryjeme. Vrch torty potrieme zvyšným krémom a posypeme hoblinkami čokolády a dáme stuhnúť.
Výborne drží tvar i na druhý deň.
A naše detičky :-)
Black and white alebo čokoládová torta s parížskou šľahačkou z bielej čokolády
Potrebujeme :
6 vajec
70 g polohrubej múky
150 g krupicového cukru
100g čokolády tmavej
1/2 prášku do pečiva
cca 50g kakaa, záleží od druhu, treba sa orientovať podľa farby
malinový lekvár - na potretie korpusu
Krém:
500 ml šľahačky
250g mascarpone
2 lyžice práškového cukru
100g bielej čokolády
2 stužovače
2 PL vanilková esencia
Na ozdobu:
50g bielej čokolády
50g tmavej čokolády
Na korpus si vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny a pridáme roztopenú a vychladenú čokoládu. Vyšľahané bielka pomaly zamiešavame do žĺtkovej peny a postupne primiešavame aj múku s práškom do pečiva. Pečieme pri 160st, cca 20 minút. Overujeme pichnutím špajle.
Na parížsky krém si deň dopredu uvaríme šľahačku s bielou čokoládou a necháme dobre vychladnúť v chladničke. Na druhý deň ju vyšľaháme so stužovačmi a primiešame do osladeného mascarpone.
Vychladnutý korpus si 2x prekrojíme, potrieme kyslým džemom a dáme 1/3 krému, prikryjeme, nadžemujeme, potrieme krémom a prikryjeme. Vrch torty potrieme zvyšným krémom a posypeme hoblinkami čokolády a dáme stuhnúť.
Výborne drží tvar i na druhý deň.
A naše detičky :-)