Hoci je špargľa u našich susedov obľúbenou pochúťkou a v jej pestovaní sa im roky darí, u nás bola - ešte donedávna - takmer exotickou neznámou pochutinou. Pritom je to veľmi zdravá zeleninka.
V obchodoch rozoznávame tri farebné variácie špargle. Známejšia je biela, zelená a najnovšie na tanieri vedie fialová, u nás však veľmi nie je.
Obsahuje:
V obchodoch rozoznávame tri farebné variácie špargle. Známejšia je biela, zelená a najnovšie na tanieri vedie fialová, u nás však veľmi nie je.
Obsahuje:
- veľa vitamínov, kyseliny listovej, železa, draslíka, stopových prvkov, vlákniny,
- má málo kalórií,
- pomáha odvodňovať,
- má močopudný účinok.
Tento recept je veľmi rýchly a chutný, pripravený za pár minút. :-)
Potrebujeme:
250ml šľahačkovej smotany
1 mozzarella
2KL dijónskej horčice (podľa chuti)
1PL masla
soľ
mleté čierne korenie
pár kvapiek citróna
zväzok pažítky
POSTUP:
Pred varením špargľu poriadne olúpte škrabkou na zemiaky. Bielu špargľu
je potrebné začať škrabať 2 cm pod hlavičkou, zelenú stačí len v spodnej
tretine, inak si na dlhých drevnatých vláknach nepochutnáte.
Prajem dobrú chuť!
Prajem dobrú chuť!