Hoci je špargľa u našich susedov obľúbenou pochúťkou a v jej pestovaní sa im roky darí, u nás bola - ešte donedávna - takmer exotickou neznámou pochutinou. Pritom je to veľmi zdravá zeleninka.
V obchodoch rozoznávame tri farebné variácie špargle. Známejšia je biela, zelená a najnovšie na tanieri vedie fialová, u nás však veľmi nie je.
Obsahuje:
V obchodoch rozoznávame tri farebné variácie špargle. Známejšia je biela, zelená a najnovšie na tanieri vedie fialová, u nás však veľmi nie je.
Obsahuje:
- veľa vitamínov, kyseliny listovej, železa, draslíka, stopových prvkov, vlákniny,
- má málo kalórií,
- pomáha odvodňovať,
- má močopudný účinok.
Tento recept je veľmi rýchly a chutný, pripravený za pár minút. :-)
Potrebujeme:
250ml šľahačkovej smotany
1 mozzarella
2KL dijónskej horčice (podľa chuti)
1PL masla
soľ
mleté čierne korenie
pár kvapiek citróna
zväzok pažítky
POSTUP:
Pred varením špargľu poriadne olúpte škrabkou na zemiaky. Bielu špargľu
je potrebné začať škrabať 2 cm pod hlavičkou, zelenú stačí len v spodnej
tretine, inak si na dlhých drevnatých vláknach nepochutnáte.
Prajem dobrú chuť!
Prajem dobrú chuť!
mňam! ..to vyzerá krásne ..oO°°.♥
OdpovedaťOdstrániťĎakujem krásne, ešte lepšie to chutí :-)
OdstrániťPekný deň,
A.
Aďka, ja som ju mobila asi tak max. 2 razy, ale akosi sa u nás neujala. Vtedy ju nebolo bežne dostať v našich obchodoch a aj recept bol len taký môj :-) Teraz je asi jej obdobie, lebo som ju videla vo viacerých obchodoch a aj som nad ňou rozmýšľala........., ale nekúpila. Takže najbližšie kúpim a skúsim podľa tvojho receptu :-)
OdpovedaťOdstrániťNeviem prečo, ale mne je sympatickejšia tá biela a neviem, či je rozdiel v chuti, musím naštudovať : -)
Majte sa všetci fajn!
Páááá
Danka,
Odstrániťrozdiel je aj v chuti, my máme radi všetky :-) Ja ešte pripravujem polievku a rizoto (recept tu už mám), je veľa možností...tak držím palce pri výbere a daj vedieť, či vám chutilo.
Teraz, v čase sezóny ju my mávame často.
Pááá
Aďko, to je určitě pochoutka. Vyzkouším tvůj recept. My jsme zatím konzumovali chřest pouze uvařený a politý máslem. M.
OdpovedaťOdstrániťĎakujem Marie,
Odstrániťverím, že vám bude chutiť :-)
Túto klasiku som kedysi robilaaj ja.
Prajem pekný deň,
A.
Tak dělám koláč a polévku, musím říct, že nad tvými fotkami jen slintám, takže moc děkuji a ráda vyzkouším!
OdpovedaťOdstrániťAdinko, posílám pozdravy, Helena
Helenka,
Odstrániťďakujem krásne za milé slová a tiež pozdravujem!!!
Pekný deň,
A.