Vitajte!
Ďakujem za všetky vaše komentáre k predchádzajúcemu príspevku, potešili, povzbudili, zahriali pri 💜 ...
Dnes vám ponúkam recept na "gaštanový čískejk", ktorý som včera piekla manželovi k jeho 44. narodeninám. A musím povedať, že dnes je ešte chutnejší a výraznejší ako včera ☺ Nie je náročný na prípravu, nám chutí a keďže ho tu na svojom blogu nemám, musím to napraviť. Možno niekoho aj inširujem...
GAŠTANOVÝ 🎂
Korpus:
200g kakaových sušienok (alebo maslových a 2PL kakaa)
90g masla
Náplň:
500g mascarpone
1 tvaroh vo vaničke
300ml kyslej hustej smotany
4 celé vajcia
100g práškového cukru (alebo podľa chuti)
1 vanilkový cukor
1PL rumu
250g gaštanového pyré v kocke
1KL kukuričného škrobu
POSTUP:
Sušienky rozmrvíme, zmiešame s maslom a natlačíme do väčšej formy aj na boky a pečieme pri 180C cca 8 minút.
Ručným šľahačom vymiešame všetky suroviny do náplne na hladký krém... Nalejeme na vychladnutý sušienkový základ a pečieme cca 70 minút, po upečení by sa mal ešte v strede triasť :-)
Rúru vypneme, dvierka otvoríme a čískejk v nej necháme asi hodinku vychladnúť. Klesne...
Odložíme ho do chladničky na min. 6 hodín, najlepšie na celú noc. Zdobíme podľa chuti a preferencií a už nám nič nebráni v podávaní. Ja som ho dozdobila tekutou horkou čokoládou, guľkami z gaštanového pyré, jahodami sušenými mrazom a hoblinami čokolády...
Dobrú chuť!
Ak som vám narobila chute, ešte máme, rada ponúknem 😊.Nabudúce vám ukážem pokrok na celoročnej výšivke.
Pekný deň, nech sa vám darí,
A.