... je taliansky chlieb. A určite ho poznáte a máte radi :-) Moja prvá spomienka naň sa viaže z Talianska, v roku 1999.
Je veľa receptov, ten môj je mix viacerých a chutí nám najviac.
POSTUP:
Všetky ingrediencie spolu zmiešame /cesto bude redšie/, potrieme olejom a necháme vykysnúť na teplom mieste. Moje kyslo 1 hodinu a vyzeralo takto:
Z cesta na plechu vystlanom papierom na pečenie potretom olivovým olejom vytvarujeme dve oválne placky. Tie potrieme zmesou prelisovaného cesnaku a oleja a prstom vytvoríme v ceste jamky. Vložíme celé olivy, cesto môžeme ešte posypať nasekanými bylinkami a vložíme do rúry vyhriatej na 50°C na 20 minút, potom zvýšime teplotu na 220°C a pečieme cca 20 až 25 minút.
Prajem dobrú chuť! U nás sa včera podávala ku grilovaným špízom :-)
Je veľa receptov, ten môj je mix viacerých a chutí nám najviac.
Potrebujeme (na dve placky):
400g hladkej múky T650
100g špaldovej múky
1/2 kocky čerstvého droždia
350 ml teplej vody
1KL kryštálového cukru
3 PL kvalitného olivového oleja
2PL nakrájaných sušených rajčín + 1PL oleja z nich
6 olív nakrájaných na plátky
čerstvý tymián a rozmarín
1KL soli
Na vrch:
1 strúčik cesnaku
olivový olej
celé olivy
POSTUP:
Všetky ingrediencie spolu zmiešame /cesto bude redšie/, potrieme olejom a necháme vykysnúť na teplom mieste. Moje kyslo 1 hodinu a vyzeralo takto:
Z cesta na plechu vystlanom papierom na pečenie potretom olivovým olejom vytvarujeme dve oválne placky. Tie potrieme zmesou prelisovaného cesnaku a oleja a prstom vytvoríme v ceste jamky. Vložíme celé olivy, cesto môžeme ešte posypať nasekanými bylinkami a vložíme do rúry vyhriatej na 50°C na 20 minút, potom zvýšime teplotu na 220°C a pečieme cca 20 až 25 minút.
Prajem dobrú chuť! U nás sa včera podávala ku grilovaným špízom :-)