Stránky

Stránky

14 októbra 2020

Pita chlieb

 Vitajte!

Dávno som nevložila žiadny recept, tak vám dnes ponúkam recept na pita chlieb, ktorý pripravujem celkom často. Je nenáročný na prípravu a výsledok stojí za to. Náplň nechám už na vás ☺

PITA CHLIEB

Potrebujeme:

400g hladkej múky

3PL bieleho jogurtu

2PL olivového oleja

1KL soli

1KL medu

1/2 kocky čerstvého droždia

125ml mlieka

50ml vody (alebo podľa potreby, každá múka vsiakne iné množstvo vody)


POSTUP:

Do misy nalejeme vlažné mlieko a vodu, med, rozdrobené droždie a zamiešame, následne pridáme olej, jogurt, soľ a múku a vypracujeme polomäkké, trochu lepivé cesto, ktoré však musí byť elastické. Vytvarujeme bochník, pomúčime ho, prikryjeme a necháme kysnúť asi 1 hodinu na teplom mieste.

Po nakysnutí cesto vyklopíme a rozdelíme na 6 rovnakých častí. Tie vytvarujeme do tvaru bochníka a ešte necháme 15 minút podkysnúť.


Vyvaľkáme ich na hrúbku cca 5mm.


Plech vložíme do rúry na strednú mriežku, ktorú zapneme na 250C, a pita chlieb pečieme cca 6-10 minút, v polovičke pečenia ich obraciam.



Necháme vychladnúť a plníme podľa svojej chute. My sme si ich dali s Coleslaw šalátom a pečeným kuracím mäsom 👍👍👍 Takéto "buchtičky" budú aj na druhý deň.
Prajem dobrú chuť!


A tu je môj dnešný pomocník 💙


Na záver malý kvíz: 
"Aké huby sú na fotografiách"??? Nápoveda, jedna z nich je jedlá :-) mali sme z nich večeru. 




U nás už štvrý deň intenzívne prší...
Majte pekný deň!
A.