Stránky

Stránky

14 októbra 2020

Pita chlieb

 Vitajte!

Dávno som nevložila žiadny recept, tak vám dnes ponúkam recept na pita chlieb, ktorý pripravujem celkom často. Je nenáročný na prípravu a výsledok stojí za to. Náplň nechám už na vás ☺

PITA CHLIEB

Potrebujeme:

400g hladkej múky

3PL bieleho jogurtu

2PL olivového oleja

1KL soli

1KL medu

1/2 kocky čerstvého droždia

125ml mlieka

50ml vody (alebo podľa potreby, každá múka vsiakne iné množstvo vody)


POSTUP:

Do misy nalejeme vlažné mlieko a vodu, med, rozdrobené droždie a zamiešame, následne pridáme olej, jogurt, soľ a múku a vypracujeme polomäkké, trochu lepivé cesto, ktoré však musí byť elastické. Vytvarujeme bochník, pomúčime ho, prikryjeme a necháme kysnúť asi 1 hodinu na teplom mieste.

Po nakysnutí cesto vyklopíme a rozdelíme na 6 rovnakých častí. Tie vytvarujeme do tvaru bochníka a ešte necháme 15 minút podkysnúť.


Vyvaľkáme ich na hrúbku cca 5mm.


Plech vložíme do rúry na strednú mriežku, ktorú zapneme na 250C, a pita chlieb pečieme cca 6-10 minút, v polovičke pečenia ich obraciam.



Necháme vychladnúť a plníme podľa svojej chute. My sme si ich dali s Coleslaw šalátom a pečeným kuracím mäsom 👍👍👍 Takéto "buchtičky" budú aj na druhý deň.
Prajem dobrú chuť!


A tu je môj dnešný pomocník 💙


Na záver malý kvíz: 
"Aké huby sú na fotografiách"??? Nápoveda, jedna z nich je jedlá :-) mali sme z nich večeru. 




U nás už štvrý deň intenzívne prší...
Majte pekný deň!
A.

22 komentárov:

  1. Pita bread recipe looks good. How do you know which mushrooms are safe to eat. hugs

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Thank you very much. We love forests, my husband is also a mycologist :-)
      Hugs

      Odstrániť
  2. Adinko, pita chléb jsem zkoušela, ale neměla jsem ho tak krásně vyfouklý, jako ho máš ty, zkusím tvůj recept. Vypadá perfektně!
    No a tuším, že jste mohli mít třeba řízky z pýchavky.
    Hladím Alexe a tebe moc zdravím, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Helenka,
      potom daj vedieť, ako sa podaril, mne sa vždy podarí :-) len nesmie byť tenší, lebo sa Ti nenafúkne...
      Neuhádla si, nemali sme rezne, ale zeleninovo-syrovú zmes na topinky z Prášnice bradavičnatej, t.j. ten posledný obrázok. Vďaka za tip.
      Ďakujem za Alexka, prajeme krásny víkend,
      A.

      Odstrániť
  3. Apetyczne pity :) Pozdrawiam serdecznie

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ten pita chléb vypadá celkem jednoduše, bych ho mohla také zkusit.

    somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jasné, nič na tom nie je a s kupovaným sa nedá porovnať... je bez éčok.

      Odstrániť
  5. Chleb wygląda bardzo smakowicie!:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Adi, chléb někdy vyzkouším, naplněný vypadá báječně.
    A Alexík je šikovný pomocník. :o)
    Přeji klidné dny. D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Dáši,
      verím, že nesklame. Plniť ho môžeš čímkoľvek, mňam. Ešte vymyslieť bezlepkovú verziu pre mňa ☺
      Pekný víkend

      Odstrániť
  7. Pysznie wygląda ten chlebek, a piesek bardzo fajny:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Adi, ten chleba vypadá moc dobře, díky za recept, ráda ho vyzkouším. No houbičky nepoznám, snad pýchavka?
    Zdravím Alexíka :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Peti za tip,
      po česky je to Pýchavka obecná, si dobrá ☺
      Ďakujem aj za Alexíka, prajeme krásny víkend, pá

      Odstrániť
  9. Vypadá skvěle, recept někdy zkusím! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. to vypadá dobře, já pita chléb nikdy nepekla, ale věřím, že domácí musí chutnat úžasně. houbám moc nerozumím, takže se bojím tipovat:)

    Melissa Hartford blog
    Instagram

    www.melissahartford.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem,
      recept je naozaj jednoduchý a určite ho zvládne každý 😉
      Jedlá je len posledná huba...

      Odstrániť
  11. Pita chlieb vyzerá vynikajúco a ja ho chcem urobiť. Vzhľad fialových a čiernych húb na mňa zapôsobil ..., huby s takým farebným vzhľadom vidím prvýkrát.

    Zdravím z Indonézie.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Chlebki pita są pyszne, ale jeszcze ich nie robiłam... może kiedyś ;)
    Na grzybach to ja się nie znam, więc nie odgadnę zagadki.
    Śliczny hafcik powstaje na Twoim tamborku.
    :)

    OdpovedaťOdstrániť