Počuli ste už o tomto koláčiku? Alebo ho skúšali?
Tento recept som našla na stránkach japonky Ochikeron a video s receptom je k nahliadnutiu tu.
Recept som si upravila prepočtom na väčšiu formu a zámenou čokolády :-)
JAPANESE SOUFFLÉ CHEESCAKE
forma s priemerom 20cm
5 vajec
200g bielej čokolády
1 creme cheese (napr. Goldessa)
štipka soli
POSTUP:
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli (ja som použila jednu bielu a jednu horkú, lebo doma veľmi bielu nejeme) a ešte do horúcej čokolády zamiešame krémový syr a následne žĺtka.
Bielky so stipkou soli vymiešame na pevný sneh a po častiach ho zapracujeme do čokoládovej zmesi. HOTOVO.
Rúru predhrejeme na 170C. Formu vyložíme papierom na pečenie, spodný kruh a boky zvlášť, jemne ho potrieme olejom a naplníme cestom. Párkrát formou s cestom buchneme o stôl, aby vybehli prípadné vzduchové bublinky. Formu dobre obalíme alobalom a vložíme ju inej nádoby, do ktorej nalejeme cca 1/3 vriacej vody. Pečieme 15 minút, následne teplotu stiahneme na 160C a pečieme ešte 30 minút.
Verím, že som vás receptom inšpirovala a niekedy ho vyskúšate.
U nás zožal veľký úspech a nielen u nás ❤ Podávala som ho s horúcim lesným ovocím a šľahačkou.
Majte sa krásne!
A.