Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za všetky komentáre z predchádzajúceho príspevku.
Milujem cviklu /červenú repu/ a kľudne ju môžem jesť aj každý deň a Kubík tiež...tak som hľadala nejaký dobrý šalát a tu je recept od Kamilky. Je jednoduchý a veľmi nám chutil a farba bola tiež krásna - ružová. Z uvedeného množstva pripravíte šalát pre 3 osoby.
Verím, že zaujme aj iných cviklomaniakov :-)
Potrebujeme:
2 väčšie cvikle
100-200g balkánskeho syra (podľa chuti, ja som použila 100g)
štipka čierneho mletého korenia
3 kyslé uhorky
4 PL bieleho hustého jogurtu
hrsť čerstvého kôpru ( ja som nedala, nezohnala som)
pár kvapiek citrónovej šťavy
POSTUP:
Cviklu dobre umyjeme a varíme v osolenej vode domäkka cca 45 minút. Potom ju vyberieme a necháme vychladnúť. Nakrájame ju na menšie kocky, pridáme nadrobno pokrájané uhorky, korenie, jogurt, citrónovú šťavu, kôpor a premiešame. Nakoniec pridáme na kocky nakrájaný syr feta a už len jemne premiešame, aby sa syr nerozdrobil. Necháme min. 1hodinu odležať v chlade a podávame.
Prajem vám dobrú chuť!
Cvikla / červená repa/ obsahuje:
... veľa minerálnych látok - kremík / dôležitý pre zdravú pleť, nechty, vlasy, šľachy, väzivo../, železo, mangán, draslík... prirodzene podporuje imunitu.
Obsahuje cennú vlákninu a má silné antioxidačné účinky, doporučuje sa pravidelná konzumácia či už v surovom resp. varenom stave. Výborná je aj pečená cvikla.
Živiny:
kyselina listová, mangán, draslík, betanín, vláknina, proteíny, železo.
A jedno fialkové srdiečko pre...
A trošku u nás aj nasnežilo, včera večer pri venčení dokonca padali aj krúpy.
Prajem vám pekný a úspešný deŇ!
A.
Ďakujem vám za všetky komentáre z predchádzajúceho príspevku.
Milujem cviklu /červenú repu/ a kľudne ju môžem jesť aj každý deň a Kubík tiež...tak som hľadala nejaký dobrý šalát a tu je recept od Kamilky. Je jednoduchý a veľmi nám chutil a farba bola tiež krásna - ružová. Z uvedeného množstva pripravíte šalát pre 3 osoby.
Verím, že zaujme aj iných cviklomaniakov :-)
Potrebujeme:
2 väčšie cvikle
100-200g balkánskeho syra (podľa chuti, ja som použila 100g)
štipka čierneho mletého korenia
3 kyslé uhorky
4 PL bieleho hustého jogurtu
hrsť čerstvého kôpru ( ja som nedala, nezohnala som)
pár kvapiek citrónovej šťavy
POSTUP:
Cviklu dobre umyjeme a varíme v osolenej vode domäkka cca 45 minút. Potom ju vyberieme a necháme vychladnúť. Nakrájame ju na menšie kocky, pridáme nadrobno pokrájané uhorky, korenie, jogurt, citrónovú šťavu, kôpor a premiešame. Nakoniec pridáme na kocky nakrájaný syr feta a už len jemne premiešame, aby sa syr nerozdrobil. Necháme min. 1hodinu odležať v chlade a podávame.
Prajem vám dobrú chuť!
Cvikla / červená repa/ obsahuje:
množstvo | kcal | sacharidy | bielkoviny | tuky | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
100g | 41 | 8.5 | 1.5 | 0.1 |
... veľa minerálnych látok - kremík / dôležitý pre zdravú pleť, nechty, vlasy, šľachy, väzivo../, železo, mangán, draslík... prirodzene podporuje imunitu.
Obsahuje cennú vlákninu a má silné antioxidačné účinky, doporučuje sa pravidelná konzumácia či už v surovom resp. varenom stave. Výborná je aj pečená cvikla.
Živiny:
kyselina listová, mangán, draslík, betanín, vláknina, proteíny, železo.
A jedno fialkové srdiečko pre...
A trošku u nás aj nasnežilo, včera večer pri venčení dokonca padali aj krúpy.
Prajem vám pekný a úspešný deŇ!
A.
Cviklu mam rada aj ja... Tento salatik si urcite urobim... Srdiecko je krasne, romanticke... Adka... pekny den prajem... L.
OdpovedaťOdstrániťĎakujem Lauri
Odstrániťa potom daj vedieť, či chutil.
Pá, pekný deň
Aďka, ja ti moooooc ďakujem za krásny darček, srdiečko má už svoje miesto, aj keď vo vitríne ešte nemám zariadené :-)
OdpovedaťOdstrániťCviklu na rôzny spôsob mám rada, ale musím si to potom zjesť sama, muž nieeee :-(
Pá
Danka,
Odstrániťsom rada, že som Ťa potešila :-)
Ani môj mužíček nemusí cviklu často, ale grilovanú áno...
Pá
Cviklu mám rada, ale len varenú, zaváranú moc nemusím. Takže receptík ako stvorený pre mňa. Dokonca aj kôpor mám v mraziaku. Cvikla má aj detoxikačné účinky. U nás konečne ako v zime, nasnežené a dnes ráno -10. Pekný deň.
OdpovedaťOdstrániťTeším sa a budem rada za spätnú väzbu, či šalát chutil :-)
OdstrániťU nás v noci snežilo, ale len trochu a ráno bolo iba okolo -2°C, už by konečne mohla prísť normálna zima.
Pekný deň.
Hallo Ad'ka,
OdpovedaťOdstrániťauch diese Herz ist sehr schön!
Liebe Grüße
maxi
Danke Maxi,
OdstrániťLG, A.
Adinko, blogerka Ilonka Oranžerka nás jednou pohostila podobným salátem, byla tam ještě vařené brambory. Dokonalé! Miluji řepu!
OdpovedaťOdstrániťMěj krásný víkend, Helena
Helenka,
Odstrániťurčite aj so zemiakmi bol šalátik dobrý, mne chutí táto verzia :-)
U nás je zatiaľ na prvom mieste grilovaná cvikla.
Krásny víkend aj Tebe, pá
Sehr hübsch sieht das Herz aus, ein tolles Veilchen ..... und ihr habt Schnee!!!!
OdpovedaťOdstrániťDas Rezept kann ich leider nicht lesen, denn, wenn ich auf "übersetzen" klicke, kommt nur Unsinn heraus.
Viele liebe Grüße an dich, deine Jutta
Danke sehr.
OdstrániťHeute aber stiemt :-)In Berlin auch?
Das Rezept ist leicht, mir es fungiert, das verstehe ich nicht, warum Dir nicht...
Liebe Grüße und einen schönen Tag,
A.
Liebe Ad'ka!
OdpovedaťOdstrániťDas Herz ist dir gut gelungen! Es ist wunderschön!!!
Ist mein Päckchen noch nicht angekommen??
Ich habe es am 8. Januar abgeschickt! Hoffentlich ist es nicht verloren gegangen!
Liebe Grüsse,Ulla
Liebe Ulla,
Odstrániťheute ist das Päckchen von Dir gekommen... vielen Dank, ich freue mich sehr, ich habe zweite Weihnachten :-)
Ich warte auch Kubko, er wird aufmachen.
Nochmals danke Ulla,
LG
Aďka mit Kubko