Stránky

Stránky

17 januára 2018

Výborný cviklový šalát

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za všetky komentáre z predchádzajúceho príspevku.

Milujem cviklu /červenú repu/ a kľudne ju môžem jesť aj každý deň a Kubík tiež...tak som hľadala nejaký dobrý šalát a tu je recept od Kamilky. Je jednoduchý a veľmi nám chutil a farba bola tiež krásna - ružová. Z uvedeného množstva pripravíte šalát pre 3 osoby.
Verím, že zaujme aj iných cviklomaniakov :-) 

Potrebujeme:

2 väčšie cvikle
100-200g balkánskeho syra (podľa chuti, ja som použila 100g)
štipka čierneho mletého korenia
3 kyslé uhorky
4 PL bieleho hustého jogurtu
hrsť čerstvého kôpru ( ja som nedala, nezohnala som)
pár kvapiek citrónovej šťavy

POSTUP:

Cviklu dobre umyjeme a varíme v osolenej vode domäkka cca 45 minút. Potom ju vyberieme a necháme vychladnúť. Nakrájame ju na menšie kocky, pridáme nadrobno pokrájané uhorky, korenie, jogurt, citrónovú šťavu, kôpor a premiešame. Nakoniec pridáme na kocky nakrájaný syr feta a už len jemne premiešame, aby sa syr nerozdrobil. Necháme min. 1hodinu odležať v chlade a podávame. 
Prajem vám dobrú chuť!

Cvikla / červená repa/ obsahuje:
množstvokcal sacharidy bielkoviny tuky
100g 41 8.5 1.5 0.1                                           

... veľa minerálnych látok - kremík / dôležitý pre zdravú pleť, nechty, vlasy, šľachy, väzivo../, železo, mangán, draslík... prirodzene podporuje imunitu.
Obsahuje cennú vlákninu a má silné antioxidačné účinky, doporučuje sa pravidelná konzumácia či už v surovom resp. varenom stave. Výborná je aj pečená cvikla.

Živiny:
kyselina listová, mangán, draslík, betanín, vláknina, proteíny, železo.


A jedno fialkové srdiečko pre...
 A trošku u nás aj nasnežilo, včera večer pri venčení  dokonca padali aj krúpy.
Prajem vám pekný a úspešný deŇ!
A.