Vitajte!
Ďakujem za všetky komentáre k predchádzajúcemu príspevku.
A máme tu TUSAL za mesiac apríl. Ako ten čas letí...
Dnes som piekla aj nutellové pusinky na tortu, ktorú budem piecť koncom týždňa. Inak tieto pusinky bývajú hitom našich Vianoc :-) veľmi nám chutia.
A tu je jednoduchý recept.
Potrebujeme:
Elektrickým šľahačom vyšľaháme bielky so soľou takmer dotuha, postupne pridávame cukor, až bude hmota krásne hustá a lesklá. Nevadí, ak cukor nebude úplne rozpustený.
Vmiešame vanilkový extrakt /nemusí byť/ a už len nutellu, ktorú vmiešame asi tromi ťahmi :-) proste budú tam aj miesta iba s nutellou.
Lyžicou tvarujeme na papier na pečenie pusinky, väčšinou ich robím ale väčšie a pečieme v predhriatej rúre pri 120 °C 30 minút.
Rúru vypneme a necháme v nej pusinky asi hodinu vychladnúť. Skladujeme ich v dobre uzatvárateľnej nádobe. Pusinky sú zvonka chrumkavé a vo vnútri krémové a jemné, proste mňamka. A sú bezlepkové!
Pečiete aj vy pusinky? A ak áno, aké?
A ešte som včera v noci varila "púpavový med". Recept naň je tu
U nás už púpava odkvitla, túto sme nazbierali na Veľkej Javorine počas túry, aj krásne fialky...
Alexík pomocník musí byť všade :-) a očko už je lepšie, tak po troch týždňoch išiel dole golier., čo mu sa nesmierne tešil.
Prajem vám pekné májové dni,
A.
Ďakujem za všetky komentáre k predchádzajúcemu príspevku.
A máme tu TUSAL za mesiac apríl. Ako ten čas letí...
TUSAL 4/2018 |
Dnes som piekla aj nutellové pusinky na tortu, ktorú budem piecť koncom týždňa. Inak tieto pusinky bývajú hitom našich Vianoc :-) veľmi nám chutia.
A tu je jednoduchý recept.
NUTELLOVÉ PUSINKY
Potrebujeme:
- 3 bielka
- 200g kryštálového cukru
- štipka soli
- 1KL vanilkového extraktu
- 3 kopcovité lyžice nutelly
Elektrickým šľahačom vyšľaháme bielky so soľou takmer dotuha, postupne pridávame cukor, až bude hmota krásne hustá a lesklá. Nevadí, ak cukor nebude úplne rozpustený.
Vmiešame vanilkový extrakt /nemusí byť/ a už len nutellu, ktorú vmiešame asi tromi ťahmi :-) proste budú tam aj miesta iba s nutellou.
Lyžicou tvarujeme na papier na pečenie pusinky, väčšinou ich robím ale väčšie a pečieme v predhriatej rúre pri 120 °C 30 minút.
Rúru vypneme a necháme v nej pusinky asi hodinu vychladnúť. Skladujeme ich v dobre uzatvárateľnej nádobe. Pusinky sú zvonka chrumkavé a vo vnútri krémové a jemné, proste mňamka. A sú bezlepkové!
Pečiete aj vy pusinky? A ak áno, aké?
A ešte som včera v noci varila "púpavový med". Recept naň je tu
U nás už púpava odkvitla, túto sme nazbierali na Veľkej Javorine počas túry, aj krásne fialky...
Alexík pomocník musí byť všade :-) a očko už je lepšie, tak po troch týždňoch išiel dole golier., čo mu sa nesmierne tešil.
Prajem vám pekné májové dni,
A.
Adinko, vy jste tak šikovní! Sklenička se ti plní, pusinky vypadají luxusně a ještě medík, nádhera!
OdpovedaťOdstrániťVelkou radost mám z Alexe, hurá!!!
Přeji krásný večer, Helena
Helenka,
Odstrániťďakujem ♥
Z Alexíka sa teším aj ja, ešte doberieme masť do oka a snáď bude už fit :-)
Aj Tebe krásny a pohodový večer, pá
Aďka, ja veru pusinky nerobím, žiadne :-(
OdpovedaťOdstrániťPre mňa to pochúťka nie je a to je u nás tak, že potom ani pre ostatných nebude :-)
Keď som bola na materskej s Maťkom (1981), narobila som púpav. medu toľko, že sa predavačka smiala (kupovala som u nej cukor naň), že ho mám viac, ako oni včelieho. Vtedy môj muž nevčeláril.
Som rada, že Alexíka vidím bez tej opachy! To viem, aký je šťastný on :-)
Páááá
Danka,
Odstrániťani ja ich nemusím, ale tieto zbožňujem, sú iné, ako tie klasické...
Určite je kvalitnejší včelí medík, ten žiaľ mi kupujeme, tak prečo si ho neobzvláštniť aj takýmto medom, že? Ja ho väčšinou rozdám a nám zostane jeden pohár. :-)
Aj ja sa teším, že Alexík už nemá golier, ale keď ho ešte mal, niečo ho uhryzlo do chvostíka a ten má celý zapálený a hnisavý, tak liečime aj ten.
Pá
very beautiful and delicious pictures. Have a happy day.
OdpovedaťOdstrániťPusinky jsou super. Já občas dělám obyčejné neochucené a neobarvené. Vůbec by mě nenapadlo přidat do nich nutellu. Musím to zkusit, musí být moc dobré. :-)
OdpovedaťOdstrániťJestli jsou púpavy pampelišky :-), tak jsem z nich med dělala v úterý. Rovnou dvě dávky a ještě bych nejraději třetí!
Alex je tak roztomilý! Já bych ho pomazlila, to by koukal. :-D
Moc tě zdravím a přeji hezký nadcházející víkend. Pa.
Dý,
Odstrániťďakujem za milý komentár ♥
Ešte sa chystám vyskúšať pusinky z arašidovým maslom, to ja môžem :-)
Áno, pampelišky sú púpavy, páči sa mi váš názov. Kubko má rád tento medík, tak ho robím hlavne kvôli nemu.
Alexík by bol rád, má rád škrabkanie a pozornosť :-)
Krásny víkend aj Tebe, pá
Pusinky nepečiem, ale videla som zopár tortičiek, ktorými boli vyzdobené a vizerá to veľmi dobre. Dúfam, že odfotíš aj ty tú tvoju. Nutela vytvorila veľmi zaujímavé melírovanie. A verím, že sú aj chutné...hneď by som si zahryzla:-). Pekné dni.
OdpovedaťOdstrániťĎakujem Monika :-)
OdstrániťJa sa chystám ešte na Pavlovovu tortu, keď začne sezóna domácich jahôd.
Pekné slnečné dni
Med z púpav? Asi by sa to malo volať sirup. Podľa mňa je med to, čo vyprodukujú včely a nie to, čo si uvarí niekto doma z cukru.
OdpovedaťOdstrániťDelicious picgures!
OdpovedaťOdstrániťHugs
Thanks!!!
OdstrániťHugs
Peknučké pusinky ... to som zvedavá na tú tortu ;)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem,
Odstrániťtorta bola výborná, ale veľa fotiek z nej nie je...
Pusinky musí být úžasné, ukládám recept ♥
OdpovedaťOdstrániťĎakujem Jani ♥
Odstrániť