Milí priatelia,
na úvod Vám ďakujem za Vašu priazeň a návštevu "u mňa".
Keďže je sezóna špargle, naše dnešné menu bolo práve s ňou. Teda polievočka bola z bielej a rizoto zo zelenej. A tu je link na špargľovú krémovú polievku (bez smotany).Mňam. :-) A tie syrové guľôčky Vás určite dostanú.
Suroviny:
300g zelenej špargle
250g tarhone
700ml mäsového vývaru
2lyžice masla olej
100g výrazneho syra (napr.parmezán)
soľ
mleté čierne korenie
150g grilovaných farebných paprík
4PL petržlenovej vňate nasekanej
1 mladá cibuľka so zelenou vnaťou
lístky čerstvého tymianu
Postup:
Očistenú špargľu pokrájame na 3cm kúsky, vložíme ich do panvice, osolíme, na rozpustenom masle
opekáme 2 minúty a odstavíme. Do hrnca dáme olej a tarhoňu a opekáme ju, kým nezhnedne. Podlejeme vývarom a dusíme na miernom ohni. Asi v polovici dusenia pridáme k tarhoni opečenú špargľu, cibuľku nakrájanú na kolieska, papriku nakrájanú na kúsky, podlejeme zvyšným vývarom a dusíme pod pokrievkou. Keď je tarhoňa takmer udusená, do hrnca dáme nastrúhaný syr a necháme ho rozpustiť. Vsypeme bylinky a okoreníme. Ozdobíme hoblinkami syra.
Dobrú chuť!
Pekný večer,
A.
na úvod Vám ďakujem za Vašu priazeň a návštevu "u mňa".
Keďže je sezóna špargle, naše dnešné menu bolo práve s ňou. Teda polievočka bola z bielej a rizoto zo zelenej. A tu je link na špargľovú krémovú polievku (bez smotany).Mňam. :-) A tie syrové guľôčky Vás určite dostanú.
Špargľové rizoto s tarhoňou
Moja bylinková minizáhradka
ŠPARGĽOVÉ RIZOTOSuroviny:
300g zelenej špargle
250g tarhone
700ml mäsového vývaru
2lyžice masla olej
100g výrazneho syra (napr.parmezán)
soľ
mleté čierne korenie
150g grilovaných farebných paprík
4PL petržlenovej vňate nasekanej
1 mladá cibuľka so zelenou vnaťou
lístky čerstvého tymianu
Postup:
Očistenú špargľu pokrájame na 3cm kúsky, vložíme ich do panvice, osolíme, na rozpustenom masle
opekáme 2 minúty a odstavíme. Do hrnca dáme olej a tarhoňu a opekáme ju, kým nezhnedne. Podlejeme vývarom a dusíme na miernom ohni. Asi v polovici dusenia pridáme k tarhoni opečenú špargľu, cibuľku nakrájanú na kolieska, papriku nakrájanú na kúsky, podlejeme zvyšným vývarom a dusíme pod pokrievkou. Keď je tarhoňa takmer udusená, do hrnca dáme nastrúhaný syr a necháme ho rozpustiť. Vsypeme bylinky a okoreníme. Ozdobíme hoblinkami syra.
Dobrú chuť!
Pekný večer,
A.
Adinko, u vás by mi moc chutnalo! Fotky jsou skvělé!
OdpovedaťOdstrániťMěj hezký pátek, Helena
Ďakujem Helenka, si milá.
OdstrániťPa, pekný víkend!
A.
Vyzerá to skvelo, ale špargľu som raz jedla a nebolo to nič pre mňa. Možno by som mala opäť vyskúšať. Tak to bolo s olivami. Prvú som ani nedojedla a teraz jem iba s chlebom.
OdpovedaťOdstrániťEmily
Emily,
Odstrániťďakujem za pochvalu. Musím povedať, že aj ja som začínala s jednou olivou a dnes ich už mám rada :-)
Špargľa je fajn, keď je dobre pripravená, môj 3-ročný syn ju už jedáva...
Pekný večer,
A.
Mňam, to bych si moc ráda dala, polévku i rizoto, mňam :-) jen máme asi v češtině jiné slovo pro spargl a já nevím, co to je :(. Hádám, že nějaká bylinka nebo zelenina? :)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem za návštevu u mňa. Ak sa nemýlim, u vás je to chřest :-)
OdstrániťPekný dník!
A.