Stránky

Stránky

26 februára 2023

Šťavnatá tvarohová bábovka

Vitajte!

Dnes si spolu upečieme bábovku. Už dávno som ju nepiekla. Táto je upravená podľa mňa a je neskutočne jemná a šťavnatá. Neoddolala som a kúsom som si "ukoristila" aj ja :)

Máte radi bábovku??? A ktorá je Vaša najobľúbenejšia?


TVAROHOVÁ BÁBOVKA


Potrebujeme:

4 vajcia /zvlášť žĺtka a bielka/

štipka soli

190g práškového cukru

1 vanilkový cukor

200g  82% masla

1 mäkký tvaroh vo vaničke

šťava a kôra z 1/2 citróna

6PL mlieka

250g polohrubej múky

1 prášok do pečiva

kakao


olej + strúhaný kokos na vymazanie a vysypanie formy


POSTUP:

Je veľmi jednoduchý.

Sneh vyšľaháme so soľou dotuha. Cukor, vanilkový cukor a maslo izbovej teploty vyšľaháme do peny, pridáme žĺtka, vyšľaháme a následne pridáme tvaroh, mlieko, kôru a šťavu z citróna, múku s práškom do pečiva a nakoniec ručne sneh z bielkov. Cesto nebude úplne tekuté... skôr hustejšie, viď foto.

Časť cesta zamiešame s kakaom.

Do vymazanej a vysypanej formy vlejeme polovicu cesta, navrstvíme hnedé cesto, doplníme svetlým cestom a dáme piecť pri 180C cca 50 minút. Urobíme test špajdľou, ale každá rúra pečie inak ☺

Bábovku necháme vo forme chladnúť asi 10 minút, potom vju yklopíme. Vyskočí z formy sama :-)))

Dobrú chuť!








A aký ste mali víkend?
My mám celý týždeň majstrov, ešte pár dní pobudnú... ale sú to "páni majstri", už sme ich mali pred 12 rokmi. Foto nabudúce.
Krásny večer,
A.