Vitajte ❤!
Milujem fánky, napriek tomu ich pripravujem tak dva-tri krát do roka. A ani neviem prečo... sú jednoduché na prípravu a pritom tak vynikajúce :-) Máte radi fánky???
Chuťovo sú oveľa lepšie, ako pripravené z klasickej pšeničnej múky (kedysi som celiakiu nemala) a chutia aj mojim chlapom. Robím ich asi tri roky, tieto sú zo včera ☺☺☺
Potrebujeme:TVAROHOVÉ FÁNKY (cca 19 ks)
1 tvaroh (akýkoľvek)
250g bezlepkovej múky Jizerka
30g rozpusteného masla
30ml mlieka
2PL rumu
1KL prášku do pečiva
trochu citrónovej kôry
olej na vysmážanie
práškový cukor na obalenie
POSTUP:
Všetky suroviny premiešame najskôr ručným mixérom a následne rukou do kompaktnej hmoty. Cesto necháme 10 minút oddýchnuť.
Následne ho vyvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a vykrajujem štvorce (alebo aký tvar chcete), do každého štvorca urobíme šikmý zárez. Vysmážame v hlbšej panvici na rozpálenom oleji z každej strany do zlatista. Fánky dostanú "pehy". Necháme osušiť na papierovom obrúsku od prebytočného tuku a obalíme ich v práškovom cukre.
U nás sa podávajú s domácim jahodovým džemom. Sú vynikajúce i na druhý deň, stačí ich len krátko ohriať v mikrovlnnej rúre a nie sú vôbec mastné.
Dobrú chuť!
vo vnútri sú krásne bubliny |
Cez víkend sme si zašli do Bratislavy do farmárskej tržnice na čerstvé ryby, thajskú polievku a iné drobnosti (bezlepková múka, kukuričná múka a karamelová kaša na váhu, tapiokové perly na puding a čerstvý ananásový džús).