Vitajte ❤!
Milujem fánky, napriek tomu ich pripravujem tak dva-tri krát do roka. A ani neviem prečo... sú jednoduché na prípravu a pritom tak vynikajúce :-) Máte radi fánky???
Chuťovo sú oveľa lepšie, ako pripravené z klasickej pšeničnej múky (kedysi som celiakiu nemala) a chutia aj mojim chlapom. Robím ich asi tri roky, tieto sú zo včera ☺☺☺
Potrebujeme:TVAROHOVÉ FÁNKY (cca 19 ks)
1 tvaroh (akýkoľvek)
250g bezlepkovej múky Jizerka
30g rozpusteného masla
30ml mlieka
2PL rumu
1KL prášku do pečiva
trochu citrónovej kôry
olej na vysmážanie
práškový cukor na obalenie
POSTUP:
Všetky suroviny premiešame najskôr ručným mixérom a následne rukou do kompaktnej hmoty. Cesto necháme 10 minút oddýchnuť.
Následne ho vyvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a vykrajujem štvorce (alebo aký tvar chcete), do každého štvorca urobíme šikmý zárez. Vysmážame v hlbšej panvici na rozpálenom oleji z každej strany do zlatista. Fánky dostanú "pehy". Necháme osušiť na papierovom obrúsku od prebytočného tuku a obalíme ich v práškovom cukre.
U nás sa podávajú s domácim jahodovým džemom. Sú vynikajúce i na druhý deň, stačí ich len krátko ohriať v mikrovlnnej rúre a nie sú vôbec mastné.
Dobrú chuť!
vo vnútri sú krásne bubliny |
Cez víkend sme si zašli do Bratislavy do farmárskej tržnice na čerstvé ryby, thajskú polievku a iné drobnosti (bezlepková múka, kukuričná múka a karamelová kaša na váhu, tapiokové perly na puding a čerstvý ananásový džús).
Adinko, chvilku jsem přemýšlela, co to vlastně fanky jsou. Smaženému se snažím vyhýbat, ale neodolala bych a ochutnala bych.
OdpovedaťOdstrániťVíkend u nás byl trochu dramatický, nedělní odpoledne u veterinářky... Ale už je dobře.
Přeji hezké dny a manželovy rychlé uzdravení. Helena
Ďakujem Helenka.
OdstrániťFánky sú príbuzné šiškám :-) neviem, ako inak to vysvetliť. Myslím si, že raz za čas je to ok, ani u nás sa nevypráža každý deň.
Verím, že Aaron už je v pohode a všetko je v poriadku.
Maj sa krásne, pá
Nie znam takich ciasteczek, trochę przypominają nasze faworki (ciekawe, jak ta nazwa zostanie przetłumaczona). Dużo zdrowia dla twojego męża!:)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem :-)
OdstrániťAhoj Aďko, z bezlepkové Jizerky taky peču. Zrovna dnes jsem z ní pekla mrkvový koláč pro nejmladšího syna. Je vegan a není to jednoduché mu připravit nějakou buchtu, když tam nemůžou být vejce, mléko... Měj se hezky. Lenka
OdpovedaťOdstrániťwww.babilenka.cz
Ahoj Lenka,
Odstrániťto je super, že skúšaš a neodradilo Ťa to. Ja väčšinou pečiem aj bez laktózy, kvôli synovej intolerancii. Vajce sa dá vo vegan sladkej kuchyni nahradiť 1/2 sáčkom pudingového prášku.
Maj sa pekne.
Přiznám se, že fánky teda vůbec neznám :O. Vypadají ale parádně <3.
OdpovedaťOdstrániťA to je veľká škoda. Je to o level vyššie, ako sú napríklad šišky či donuty...
OdstrániťAhoj, vypadají skvěle, přitom tak lehce. Šikovný recept!! ☺♥ Krásný večer přeji.
OdpovedaťOdstrániťĎakujem ♥
OdstrániťVypadají báječně, hned bych je snědla na posezení! :D :)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem, aj ja sa vždy musím s nimi krotiť...
OdstrániťAni já moc nechápu, co jsou "fánky", ale vypadají dobře. Úplně je vidím se šlehačkou, marmeládou a moučkovým cukrem :)
OdpovedaťOdstrániťWantBeFitM
Ďakujem. Popísala som to vyššie :-) ale tá kombinácia bola aj u nás.
OdstrániťMusím říct, že už dlouho mě honí mlsná na něco pořádně dobrého a sladkého. Věřím, že tohle bych snědla hned! :D Vypadají nádherně! ♥
OdpovedaťOdstrániťĎakujem krásne ♥
Odstrániť