Stránky

Stránky

13 februára 2022

Gaštanový cheescake s čokoládou

Máme nedeľu a tak si spolu upečieme gaštanový cheescake. Po dlhej dobe som ho opäť piekla minulý týždeň pre svoju svokru k narodeninám :-) Má rada gaštany...

Koláčik je jemný, nadýchaný a hlavne s plnou chuťou gaštanov ☺. Recept je upravený z viacerých receptov a mojich skúseností s cheescekami.


GAŠTANOVÝ CHEESCAKE forma 25cm


Spodok:

250g karamelových sušienok

80g rozpusteného masla

25g gaštanového pyré


Náplň:

475g gaštanového pyré

3 vajcia

250g mascarpone

250g jemného tvarohu

200g kyslej smotany 16%

1KL vanilkového extraktu

štipka soli

1PL kukuričného škrobu

120g kryštálového cukru

2PL rumu


POSTUP:

Sušienky spolu s maslom a gaštanovým pyré rozmixujeme do hladka. Vzniknutú zmes natlačíme na dno a boky formy a vložíme na cca 10 minút do rúry (180C).

Na náplň zmiešame všetky ingrediencie ručným šľahačom na jemný krém a ten vylejeme na predpečený korpus. Pečieme pri 170C cca 60 až 80 minút. Po upečení by sa mal vo forme jemne v strede triasť, vtedy je hotový. Necháme 30 minút v otvorenej rúre chladnúť, následne najlepšie celú noc v chladničke.

po upečení

TIP: pri pečení cheescake vložte malý hrniec s vriacou vodou na spodok rúry, nepopraská.

Vrch som ozdobila čokoládovou ganáž, strúhanou dvojfarebnou čokoládou  a čerstvými čučoriedkami.

Prajem dobrú chuť!






Verím, že sa niekedy inšpirujete a koláčik vyskúšate. 

Prajem vám ešte peknú nedeľu!

A.