Stránky

Stránky

10 júna 2022

Jogurtový koláč s rebarborou a posýpkou

Vitajte!

Ďakujem za komentáre k predchádzajúcemu príspevku a tiež za gratulácie 💓

Dnes si spolu po roku a to doslovne upečieme tento rebarborový koláč. Recept naň tu ešte nemám a tak ho pridávam, aby som ho nemusela nabudúce hľadať. Je veľmi jednoduchý a rýchly.


JOGURTOVÝ REBARBOROVÝ KOLÁČ S POSÝPKOU


2 x 200ml bieleho smotanového jogurtu

2 vajcia / zvlášť bielka a žĺtka

1 pohár (od jogurtu) kryštálového cukru

1 vanilkový cukor

štipka soli

2 poháre polohrubej múky

2PL rastlinného oleja

1 prášok do pečiva

rebarbora a iné ovocie


Drobenka :

maslo

hrubá múka

práškový cukor

škorica


POSTUP:

Bielka so soľou vyšľaháme na tuhý sneh.

V druhej mise vyšľaháme žĺtka, cukor, vanilkový cukor, olej a jogurty, potom pridáme múku, prášok do pečiva a naposledy sneh z bielkou.

Cesto vylejeme na menší plech na papier na pečenie, vrch posypeme rebarborou a ovocím podľa chuti (ja som dala mrazené záhradné ovocie), odporúčam jahody (ja som nemala), vrch posypeme drobenkou. Pečieme pri 180C cca 60 minút. Cesto skontrolujeme špajdľou.

Prajem dobrú chuť.

P.s.: Rebarboru umyjeme, ošúpeme, nakrájame, zasypeme 2PL cukru a premiešame. Necháme postáť 30 minút a spotom ju scedíme.






Máte radi rebarboru? A čo dobré z nej pripravujete?

Prajem vám pekný piatok a užite si nadchádzajúci víkend!

A.



15 komentárov:

  1. Adinko, rebarboru miluji! Koláče všeho druhu, džem, i rebarborovou limonádu nebo gin :o)
    Jogurtový koláč je skvělý, rychlý, dlouho jsem ho nedělala. Děkuji za připomenutí a přeji hezký víkend, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Helenka,
      priznám sa, že reberborovú limonádu som asi nikdy nepila a asi ani gin :-)
      Maj sa krásne, pá

      Odstrániť
  2. Vyzerá mňamkovo, u nás dnes bublanina s čerešňami
    Pekný víkend

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj bublanina je super, pečiem ju často :-)
      Pekné dni.

      Odstrániť
  3. Looks so yummy, love rhubarb anything , so good for you.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Thank you for visiting, I also have rhubarb advice:)
      Nice days

      Odstrániť
  4. Já jsem rebarboru ještě nikdy neměla, tento rok jsem už po ní v obchodě pokukovala, ale pořád převládá strach z neznáma ;)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je vynikajúca, začni kombináciou s jahodami, je trošku nakyslá, v surovom stave je mierne jedovatá, neodporúča sa bez tepelnej úpravy.

      Odstrániť
  5. Aďka, vyzerá perfektne a s rebarborou to ja teda zjem 😊
    Paaaa

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Moje milá, rebarboru jsem milovala, již jako dítě. Koláč symbolizující léto, prázdniny a hlavně milé sousedy, kteří mi suplovali dědu s babi. ☺♥ Vše nenávratně ztraceno. Ovšem tys mi ty krásné vzpomínky připomněla. Krásný víkend moje milá přeji.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Eri,
      ani som nepomyslela, že niekomu týmto jednoduchým receptom privediem také krásne spomienky... Ďakujem.
      Maj sa krásne, pekné dni, pá

      Odstrániť
  7. Rebarboru znám od dětství, to zpracovávala moje babička, od té doby se mi chutě změnily. Občas jsem dostala rebarboru od kamarádky, ale že bych se po tom utloukla, to asi ne. Koláč je určitě hodně chutný, ale více než rok doma nepečeme, má to svoje výsledky, takže je dobré mít recept na blogu, ale dělat to nebudu. ☺

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ciasto wygląda przepysznie 😊🥰

    OdpovedaťOdstrániť