Stránky

Stránky

27 februára 2022

Prví poslovia jari...

Vitajte!

Na spríjemnenie vám pridávam včerajšie fotografie. Je to naše obľúbené miesto pri Dunaji, kam sa chodíme nielen poprechádzať, ale máme aj svoje "tajné" miesta a keďže sme sa vydali doobeda, nebolo tam takmer ani nohy :-)

Ako prvé sme objavila tri fialky. Krásne voňali.


Cestou na nás vykukovali aj hríby menom Ohnivec rakúsky. Krásna, ale nejedlá huba, v tvare čaše.


A snežienky. Veľa snežienok ☺☺☺ Miestami sme nemali kde stúpiť.



Medvedí cesnak.  Asi bude panenka obalená medvedím cesnakom a prošutom, pripravujem ju každý rok o tomto čase :-)



Deň sme si osladili čučoriedkovými muffinami s posýpkou. Na Kubkove želanie.


Prajem vám peknú nedeľu.  

A budem veriť, že invázia na Ukrajine čoskoro skončí...

23 februára 2022

CHOINKA 2/2022

 ❤ Vitajte ❤

Včera bol magický dátum a ja som nestihla vložiť svoj príspevok. Nevadí, tak ho vložím dnes :-)

V poradí druhý nanuk na paličke - snehuliak sa myslím, celkom vydaril. Zatiaľ je bez priehľadnej šnúrky na zavesenie (ešte nedorazila). 

Príspevok putuje do CHOINKY u Kasii, ktorej sa pravidelne, každý mesiac zúčastňujem. Práce za mesiac január si môžete pozrieť tu. Moje poradové číslo je 36. Prajem vám príjemné prezeranie.






Pomocník 🐶  nesmie chýbať ❤❤❤

A malé tornádo :)

Prajem vám pekný deň!

A.

13 februára 2022

Gaštanový cheescake s čokoládou

Máme nedeľu a tak si spolu upečieme gaštanový cheescake. Po dlhej dobe som ho opäť piekla minulý týždeň pre svoju svokru k narodeninám :-) Má rada gaštany...

Koláčik je jemný, nadýchaný a hlavne s plnou chuťou gaštanov ☺. Recept je upravený z viacerých receptov a mojich skúseností s cheescekami.


GAŠTANOVÝ CHEESCAKE forma 25cm


Spodok:

250g karamelových sušienok

80g rozpusteného masla

25g gaštanového pyré


Náplň:

475g gaštanového pyré

3 vajcia

250g mascarpone

250g jemného tvarohu

200g kyslej smotany 16%

1KL vanilkového extraktu

štipka soli

1PL kukuričného škrobu

120g kryštálového cukru

2PL rumu


POSTUP:

Sušienky spolu s maslom a gaštanovým pyré rozmixujeme do hladka. Vzniknutú zmes natlačíme na dno a boky formy a vložíme na cca 10 minút do rúry (180C).

Na náplň zmiešame všetky ingrediencie ručným šľahačom na jemný krém a ten vylejeme na predpečený korpus. Pečieme pri 170C cca 60 až 80 minút. Po upečení by sa mal vo forme jemne v strede triasť, vtedy je hotový. Necháme 30 minút v otvorenej rúre chladnúť, následne najlepšie celú noc v chladničke.

po upečení

TIP: pri pečení cheescake vložte malý hrniec s vriacou vodou na spodok rúry, nepopraská.

Vrch som ozdobila čokoládovou ganáž, strúhanou dvojfarebnou čokoládou  a čerstvými čučoriedkami.

Prajem dobrú chuť!






Verím, že sa niekedy inšpirujete a koláčik vyskúšate. 

Prajem vám ešte peknú nedeľu!

A.

01 februára 2022

☀ 1/2022☀

Vitajte!

Včera som to nestihla, tak dnes vkladám svoj SAL z roku 2021. Zatiaľ stále nie je dokončený, čakám na ďalšiu zásielku DMC muliniek a asi aj pomaly vyšívam...

Snáď to už tento mesiac dám a potom vám ukážem svoj nový SAL 2022.



Rozkvitol mi aj biely hyacint, je v hrnčeku od prababky......


Majte krásny deň! U nás fučí silný "severák" už tretí deň :-)

A.