Stránky

Stránky

24 októbra 2016

...zavárame / ... konservieren

Zdravím vás moji "blogoví priatelia",
po dlhšej odmlke som tu opäť.
Trošku som zavárala... :)
Poznáte gaštanový džem? Že nie? Je naozaj výborný. Recept je tu:

Hallo meine Lieben,
ich bin wieder da...
Ich habe konservierte Maronenmarmelade mit  Vanilleschote und rote Bete. Kenne Sie Maronenmarmelade? Sie schmeckt ausgezeichnet. Probieren sie.


GAŠTANOVÝ DŽEM

Potrebujeme:

1kg jedlých gaštanov
1liter vody
800 g kryštálového cukru
1 vanilkový lusk
štipka škorice

Postup:

Gaštany narežeme, zalejeme studenou vodou a povaríme cca 30-40 minút do zmäknutia. Scedíme a ošúpeme ich. Zbavíme ich nielen hnedej, ale i bielej, horkej šupky. 
Vodu zvaríme spolu s cukrom a vydlabaným vanilkovým luskom (varíme aj obal lusku) cca 25 minút, pridáme gaštany a škoricu a ponorným mixérom spolu rozmixujeme. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Na studená tanierik urobíme test hustoty.
Horúcim džemom naplníme poháre, uzavrieme ich a strilizujeme pri 80°C cca 10 minút.

Z 3kg gaštanov som uvarila toľkoto džemu:

Habe ich aus 3 kg eingekocht:


Máme radi cviklu, tak sme si zavarili aj tú:

Rote Bete:

Trošku som motala špagátik, malý darček a potešil:

Ein kleines Geschenk:
Kontrola pri fotení :)
Moja nová výšivka. Tipnete si, čo to bude?

Meine neue Stickerei. Geben Sie ein Tipp?
Srdečne na svojom blogu vítam  susanne.mejdrech, Nurdan Kanber a Gregori Al-Barafi.
Prajem vám krásny a úspešný týždeň a ďakujem za každú návštevu " u mňa".
Majte sa krásne,
A.

Herzlich willkommen meine neue Blog Freundinnen.
Euch wünsche ich noch einen schönen Tag und einen guten Start in die neue Woche. 
♥ Allerliebste Grüße ,
Eure Aďka