Zdravím vás moji "blogoví priatelia",
po dlhšej odmlke som tu opäť.
Trošku som zavárala... :)
Poznáte gaštanový džem? Že nie? Je naozaj výborný. Recept je tu:
Hallo meine Lieben,
ich bin wieder da...
Ich habe konservierte Maronenmarmelade mit Vanilleschote und rote Bete. Kenne Sie Maronenmarmelade? Sie schmeckt ausgezeichnet. Probieren sie.
Potrebujeme:
1kg jedlých gaštanov
1liter vody
800 g kryštálového cukru
1 vanilkový lusk
štipka škorice
Postup:
Gaštany narežeme, zalejeme studenou vodou a povaríme cca 30-40 minút do zmäknutia. Scedíme a ošúpeme ich. Zbavíme ich nielen hnedej, ale i bielej, horkej šupky.
Vodu zvaríme spolu s cukrom a vydlabaným vanilkovým luskom (varíme aj obal lusku) cca 25 minút, pridáme gaštany a škoricu a ponorným mixérom spolu rozmixujeme. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Na studená tanierik urobíme test hustoty.
Horúcim džemom naplníme poháre, uzavrieme ich a strilizujeme pri 80°C cca 10 minút.
Z 3kg gaštanov som uvarila toľkoto džemu:
Habe ich aus 3 kg eingekocht:
Máme radi cviklu, tak sme si zavarili aj tú:
Rote Bete:
Trošku som motala špagátik, malý darček a potešil:
Ein kleines Geschenk:
Moja nová výšivka. Tipnete si, čo to bude?
Meine neue Stickerei. Geben Sie ein Tipp?
Srdečne na svojom blogu vítam susanne.mejdrech, Nurdan Kanber a Gregori Al-Barafi.
Prajem vám krásny a úspešný týždeň a ďakujem za každú návštevu " u mňa".
Majte sa krásne,
A.
Herzlich willkommen meine neue Blog Freundinnen.
Euch wünsche ich noch einen schönen Tag und einen guten Start in die neue Woche.
♥ Allerliebste Grüße ♥,
Eure Aďka
po dlhšej odmlke som tu opäť.
Trošku som zavárala... :)
Poznáte gaštanový džem? Že nie? Je naozaj výborný. Recept je tu:
Hallo meine Lieben,
ich bin wieder da...
Ich habe konservierte Maronenmarmelade mit Vanilleschote und rote Bete. Kenne Sie Maronenmarmelade? Sie schmeckt ausgezeichnet. Probieren sie.
GAŠTANOVÝ DŽEM
Potrebujeme:
1kg jedlých gaštanov
1liter vody
800 g kryštálového cukru
1 vanilkový lusk
štipka škorice
Postup:
Gaštany narežeme, zalejeme studenou vodou a povaríme cca 30-40 minút do zmäknutia. Scedíme a ošúpeme ich. Zbavíme ich nielen hnedej, ale i bielej, horkej šupky.
Vodu zvaríme spolu s cukrom a vydlabaným vanilkovým luskom (varíme aj obal lusku) cca 25 minút, pridáme gaštany a škoricu a ponorným mixérom spolu rozmixujeme. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Na studená tanierik urobíme test hustoty.
Horúcim džemom naplníme poháre, uzavrieme ich a strilizujeme pri 80°C cca 10 minút.
Z 3kg gaštanov som uvarila toľkoto džemu:
Habe ich aus 3 kg eingekocht:
Máme radi cviklu, tak sme si zavarili aj tú:
Rote Bete:
Trošku som motala špagátik, malý darček a potešil:
Ein kleines Geschenk:
Kontrola pri fotení :) |
Meine neue Stickerei. Geben Sie ein Tipp?
Srdečne na svojom blogu vítam susanne.mejdrech, Nurdan Kanber a Gregori Al-Barafi.
Prajem vám krásny a úspešný týždeň a ďakujem za každú návštevu " u mňa".
Majte sa krásne,
A.
Herzlich willkommen meine neue Blog Freundinnen.
Euch wünsche ich noch einen schönen Tag und einen guten Start in die neue Woche.
♥ Allerliebste Grüße ♥,
Eure Aďka
I've never tasted chestnut jam! It must be delicious ♥♥ Looking forward to know about your new embroidery Ad'ka ♥♥
OdpovedaťOdstrániťHave a great new week!
Nurdan
Nurdan Hi ♥♥♥,
Odstrániťthanks for the compliment.
Jam is excellent and bio. We ourselves have also collected chestnuts.
Nice evening,
A.
Ah,de la confiture de châtaignes oh que c'est bon,mon faible pour ce dessert!
OdpovedaťOdstrániťun gâteaux en France qui ce nomme "Torche marrons" j'adore et bien d'autres dessert avec cette confiture!bravo!
Ce magnifique petit pot est trés joli .
A vous aussi Ad'ka une merveilleuse semaine
Salut Marie Christine,
Odstrániťje vous Remercie de belles pour votre visite.
Nous aimons cette confiture, en particulier de notre fils...
Je vous souhaite une bonne semaine,
A.
No Aďak, tak to som ani nevedela, že aj toto existuje! Vyzerá lákavo!
OdpovedaťOdstrániťVýšivka bude asi nejaký domček ???
Ale kontrolóra pri fotení máš skvelého!
Pá
Danka,
Odstrániťjasné, robíme ho každý rok, len je to trochu pracnejšie...ale veľmi chutné. Kedysi sme si ho chodili kupovať do Rakúska a stál teda dosť.
Výšivka bude aj nebude domček, veď uvidíš :-)
Alexko je môj tieň, a rád skúma, keď je niečo nové a hlavne, keď ma to zaujíma. Pááá
Adi, vy jste tak pracovití!!! Já teď vidím, jak mi jde s tím psím miminkem všechno pomaleji...
OdpovedaťOdstrániťDomácí řepa je skvělá a katanové pyré, to je velká delikatesa!
Moc vás všechny zdravím, Helena
Helenka,
Odstrániťďakujeme krásne, zabudla som napísať, že gaštany mi načistila moja zákonná polovička :-) ja som urobila zvyšok a Kubík vyjedal zatiaľ gaštany. Má ich rád, to je dobre, i keď zo začiatku ich vždy odmietal.
Ďakujeme, aj my pozdravujeme! Maj sa krásne,
a.
adoro le marmellate, sono buonissime! Bello il tuo nuovo ricamo
OdpovedaťOdstrániťGrazie per la vostra gentile commento. Amo le castagne...
OdstrániťBuona giornata,
A.
Ahoj Adka o gastanovom dzeme som nikdy nepocula. Je to pre mna novinka ;) vyzera vyborne. Ste sikovnici. M
OdpovedaťOdstrániťMirka,
Odstrániťďakujem za návštevu a milý komentár. Stretla som sa stým, že veľa ľudí tento džem nepozná a je to veru škoda...My sme si prvý kúpili asi pred desiatimi rokmi a odvtedy ho robíme.
Pekný deň,
A.
Tedy to musí být dobrůtka :o) no pejsek je opravdu obřík proti tomu mému trspalíčkovi :o))) a těším se na výšivku.Přeji krásný večer...
OdpovedaťOdstrániťĎakujem krásne za návštevu. Náš Alexko je trošku macko, váži 30,5 kg :-)
OdstrániťNa výšivke stále pracujem, snáď sa bude páčiť.
Aj vám pekný večer,
A.
Gastany zboznujem, ale dzem som ešte nikdy nejedla, vlastne som o ňom ani nepočula a to som už robila figovy dzem, pomarančový a aj z ruzovych lupienkov. Cviklu zbožňujeme, to robím často.
OdpovedaťOdstrániťGastany zboznujem, ale dzem som ešte nikdy nejedla, vlastne som o ňom ani nepočula a to som už robila figovy dzem, pomarančový a aj z ruzovych lupienkov. Cviklu zbožňujeme, to robím často.
OdpovedaťOdstrániťGastany zboznujem, ale dzem som ešte nikdy nejedla, vlastne som o ňom ani nepočula a to som už robila figovy dzem, pomarančový a aj z ruzovych lupienkov. Cviklu zbožňujeme, to robím často.
OdpovedaťOdstrániť3 x vďaka :-)
OdstrániťDžemík je naozaj výborný, ak máte radi gaštany, tak vám bude chutiť. Pomarančový som robila aj ja, figový nie, doteraz mi nerodili figy a z ružových lupienkov zas ja nepoznám... Super, z čoho všetkého sa dá urobiť džem.
Pekný deň,
A.
Liebe Ad'ka, toll sieht das aus, soooo viele schöne gefüllte Gläser, da kann der Winter ja kommen.
OdpovedaťOdstrániťEin schönes kleines Geschenk hast du gemacht, das findet euer Hund auch, nicht wahr?
Einen Tipp kann ich bei der neuen Stickereie nicht geben, vielleicht ein Weihnachtsmotiv?
Ganz liebe Grüße an dich, deine Jutta
Liebe Jutta,
Odstrániťvielen Dank für Deinen Besuch. Ja, der Winter kann kommen :-)
Ja, das ist unser Hund-Alex, mein erstes Kind, dann war Kubko...Er muss alles kontrolieren.
Die neue Stickerei ist noch Herbst.
LG,
A.
as compotas me deixaram com agua na boca amo doces!!
OdpovedaťOdstrániťBeijos do Brasil!
Gracias!
OdstrániťTo mám teda medzery ... Gaštanový džem ... ani som taký nevidela, nepočula o ňom a teda, ani som ho nejedla ... To ale musí byť dobrota ... Poslednú cviklu som dnes zavárala aj ja ... :) pa L.
OdpovedaťOdstrániťVďaka Lauri,
Odstrániťtreba vyskúšať, ale nie ten lacný, lebo v nich gaštany nahrádzajú aj niečim iným :-(
Aj mňa čaká ešte jedna cvikla, má asi 5kg, tak možno zajtra sa do nej pustím.
Pááá
Nie wiedziałam,że z kasztanów można zrobić dżem.Na tamborku chyba domek.
OdpovedaťOdstrániťKasztan jam jest doskonała. Dla haftem znajdzie także...:-)
OdstrániťA.